Quantcast

Japonijos premjeras po sprogimo ragina užtikrinti geresnį saugumą

Japonija turi sustiprinti saugumą, sekmadienį pareiškė šalies ministras pirmininkas, praėjus dienai po to, kai per kampanijos renginį į jį buvo mestas sprogmuo.

Fumio Kishida (Fumijas Kišida) nenukentėjo po to, kai šeštadienį vakariniame Vakajamos mieste vykusios rinkimų kampanijos metu jo pusėn buvo numestas, kaip pranešama, vamzdinės bombos užtaisas.

24-erių užpuolikas buvo suimtas, tačiau kol kas nieko neatskleidė apie išpuolio, kuris buvo įvykdytas Japonijai priimant dvi Didžiojo septyneto (G-7) šalių ministrų delegacijas, motyvus.

„Tuo metu, kai aukšto rango pareigūnai iš viso pasaulio lankosi... Japonija turi dėti maksimalias pastangas, kad užtikrintų saugumą ir saugą“, – sekmadienį žurnalistams sakė F. Kishida.

„Neatleistina, kad toks smurtinis aktas buvo įvykdytas per rinkimų kampaniją“, – pridūrė jis.

Premjeras teigė besitikintis, jog policija sustiprins saugumo priemones po šio incidento, kuris įvyko praėjus mažiau nei metams po to, kai vakariniame Naros mieste šaulys nužudė buvusį Japonijos ministrą pirmininką Shinzo Abe (Šindzą Abę).

Neatleistina, kad toks smurtinis aktas buvo įvykdytas per rinkimų kampaniją.

Jo nužudymas sukrėtė visą šalį ir paskatino peržiūrėti valstybės pareigūnų saugumo priemones.

Kai šeštadienį įvyko incidentas, F. Kishida ruošėsi sakyti kalbą Vakajamos žvejų uoste.

Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip iš negausios minios už jo buvo mestas metalinis objektas, o ministras pirmininkas spėjo atsisukti prieš jį apsupant ir išvedant apsaugos darbuotojams.

Saugumo pareigūnai su civilių pagalba įvykio vietoje greitai sulaikė vyrą, kurį vietos žiniasklaida įvardijo kaip 24-erių Ryuji Kimura (Riudžį Kimurą) iš Hiogo regiono, taip pat esančio Japonijos vakaruose.

Kai užpuolikas buvo sulaikytas, pasigirdo garsus sprogimas ir ore pasklido balti dūmai, o minioje buvę žmonės ėmė šaukti ir bėgti.

Vietos žvejys, padėjęs sulaikyti R. Kimurą, sakė, kad įvykio vietoje rado vamzdžio formos daiktą.

„Pakėliau šį metalinį daiktą ir norėjau jį perduoti policijos pareigūnui. Bet jis man pasakė: „Tiesiog padėk jį ant žemės! Palik jį ten“, – pasakojo jis nacionaliniam transliuotojui NHK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Purmaliai

Purmaliai portretas
čia burliokai yra prikise nagus faktas !

chutin puilo

chutin puilo  portretas
Kol nesunaikinsite kremliaus banditu, niekas nesikeis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių