Quantcast

Japonijos premjeras dėl koronaviruso ruošiasi šalyje skelbti nepaprastąją padėtį

Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe (Šindzas Abė) dėl koronaviruso protrūkio ketina skelbti šalyje nepaprastąją padėtį, pranešė laikraštis „The Mainichi“, remdamasis vyriausybės pareigūnu.

Įvedus nepaprastąją padėtį, būtų apribotos konstitucinės asmens teisės, o prefektūrų gubernatoriai galėtų raginti imtis konkrečių veiksmų viruso plitimui stabdyti.  

Vietos valdžia, be kita ko, galėtų nurodyti gyventojams likti namuose, taip pat uždaryti mokyklas ir kitas įstaigas. 

Laikraščio šaltinis sakė, kad šis sprendimas būtinas atsižvelgiant į šalyje augantį koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų skaičių. Viruso plitimas kelia rimtą grėsmę žmonėms ir šalies ekonomikai, pabrėžė šaltinis. 

Laikraštis „Yomiuri“ savo ruožtu pranešė, kad premjeras Sh. Abe nepaprastąją padėtį paskelbs jau antradienį, o apie savo planus informuos pirmadienį.

Japonijos vyriausybės vadovas negali savo nuožiūra įvesti šalyje nepaprastąją padėtį. Jis privalo kreiptis pagalbos į konsultacinę grupę, kurią sudaro medicinos ir visuomenės sveikatos ekspertai. 

Pranešama, kad Sh. Abe nepaprastąją padėtį paskelbs palaikomas Tokijo gubernatorės  Yuriko Koike (Juriko Koikės) ir Japonijos medicinos asociacijos, raginančios imtis šio žingsnio.

Sekmadienio duomenimis, Japonijoje naujasis koronavirusas diagnozuotas 4 563 žmonėms, tarp kurių yra maždaug 700 kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleiviai. Nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 šalyje jau mirė 104 žmonės.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių