Quantcast

Japonijoje žvejys mirtinai subadė dešimtis saugomų vėžlių

Japonijoje vienas žvejys prisipažino mirtinai subadęs dešimtis saugomų jūrinių vėžlių, kai šie įsipainiojo į jo žvejybos tinklus prie vienos pietinės salos, antradienį pranešė vietos pareigūnai.

Praeitą ketvirtadienį atokios Kumedžimos salos, esančios maždaug už 1 600 km į pietvakarius nuo Tokijo, paplūdimyje buvo rasta 30–50 nudobtų arba gaištančių žaliųjų vėžlių. Gyvūnams buvo subadyti kaklai ar kitos kūno dalys.

„Vaizdas buvo itin šiurpus“, sakė vietos jūrinių vėžlių apsaugos grupės „Kumejima Umigame-kan“ vyresnysis darbuotojas Yoshimitsu Tsukakoshi (Jošimicus Cukakošis).

„Jūriniai vėžliai yra romūs gyvūnai – jie nesitraukia, kai žmonės prie jų prisiartina, – antradienį naujienų agentūrai AFP sakė Y. Tsukakoshi. – Negaliu patikėti, kad tai galėjo nutikti mūsų laikais.“

Vietos žvejų kooperatyvo vadovas Yuji Tabata (Judžis Tabata) savo ruožtu sakė, kad už šį incidentą atsakingas vyras prisipažino subadęs dešimtis vėžlių, įsipainiojusių į jo pastatytą žiauninį tinklą.

Žvejys, kurio vardas nebuvo paviešintas, kooperatyvui sakė, kad daug įsipainiojusių vėžlių paleido, bet grumdamasis su spurdančiais gyvūnais pradėjo juos badyti, kad šie nusilptų.

„Jis sakė dar niekada nematęs, kad į jo tinklus įkliūtų tiek daug vėžlių. Dabar jis gailisi, – nurodė Y. Tabata. – Jis sakė jautęs, kad jam iškilo fizinis pavojus.“

Vietos miesto administracija ir policija tiria gyvūnų žūtį, AFP sakė vienas savivaldybės darbuotojas. Visgi jis nesutiko atsakyti, ar žvejui dėl šio incidento gali būti skirta baudų.

Vietos laikraščio „Okinawa Times“ antradienio numerio redakcijos straipsnyje buvo pasmerktas incidentas ir faktas, kad saugomi gyvūnai buvo palikti nugaišti paplūdimyje.

Dienraštis taip pat ragino vietos pareigūnus apsvarstyti žvejų skundus, kad vėžliai jiems padaro ekonominės žalos.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad kai kurie žvejai mano, jog vėžlių populiacija didėja.

Kai kada šie gyvūnai susiduria su žvejybos laivais ir būna sužalojami, taip pat nukenčia laivelių sraigtai.

Y. Tabata sakė, kad bendruomenė taip pat susirūpinusi, jog vėžliai siaubia jūržolių atvašynus, teikiančias prieglobstį žuvims, nuo kurių priklauso vietos gyventojų pragyvenimas.

Žvejų artelės vadovas pabrėžė, kad tokių incidentų kaip pastarasis nutinka retai ir kad žvejai paprastai išpainioja į tinklus pakliuvusius vėžlius bei paleidžia juos į laisvę.

„Šiuo metu svarstome siūlymus, kaip padaryti, kad tai nebepasikartotų“, – pridūrė Y. Tabata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
kitu pamokai si dvasios ubaga uzdaryt i belange kad turetu laiko pamastyt savo poelgi===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių