Quantcast

J. Stoltenbergas: NATO pasirengęs dislokuoti dideles pajėgas, kad apgintų savo sienas

NATO rengia planus dislokuoti nuolatines „pilno masto“ pajėgas Aljanso Rytų flange, kurios būtų pajėgios sustabdyti besiveržiančią kariuomenę.

Apie tai duodamas interviu britų laikraščiui „The Sunday Telegraph“ sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, praneša dpa.

NATO vadovas atskleidė, kad Aljansas patiria esminę transformaciją, kuri atspindės ilgalaikius Rusijos prezidento Vladimiro Putino veiksmų padarinius.

„Nepaisant to, kada ar kaip baigsis karas Ukrainoje, jis jau turi ilgalaikių padarinių mūsų saugumui. NATO turi prisitaikyti prie naujos realybės, ir mes darome būtent tai“, – sakė J. Stoltenbergas.

Turime užtikrinti, kad pavojingesniame pasaulyje ir toliau galime apsaugoti ir apginti visus NATO sąjungininkus.

Anot NATO generalinio sekretoriaus, nedidelės Aljanso pajėgos Rytų flange itin padidės, ir tai bus pozicijos „perkrovimo“ dalis.

„Turime užtikrinti, kad pavojingesniame pasaulyje ir toliau galime apsaugoti ir apginti visus NATO sąjungininkus“, – sakė jis.

J. Stoltenbergas pabrėžė, kad šiam „perkrovimui“ taip pat reikia, kad NATO narės padidintų savo gynybos finansavimą. Jis paminėjo Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo pažadą didinti Vokietijos gynybos finansavimą nuo 1,5 proc. iki 2 proc. BVP.

„Turint omenyje Vokietijos ekonomikos dydį, tai tikrai turės didelę įtaką ir bendroms NATO gynybos išlaidoms“, – teigė J. Stoltenbergas.


Šiame straipsnyje: Jensas StoltenbergasNATOsienų apsaugakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių