Quantcast

J. Stoltenbergas: karas Ukrainoje gali peraugti į didelį karą tarp NATO ir Rusijos

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas baiminasi, kad mūšiai Ukrainoje gali tapti nekontroliuojami, rašo UNIAN.

Kaip jis teigė, karas gali išplisti į kitas Europos šalis ir virsti karu tarp Rusijos ir Aljanso.

„Bijau, kad karas Ukrainoje gali tapti nekontroliuojamu ir peraugti į didelį karą tarp NATO ir Rusijos. Tačiau esu tikras, kad mes to išvengsime“, – sakė Aljanso generalinis sekretorius.

J. Stoltenbergo teigimu, „nėra jokių abejonių, kad plataus masto karas yra įmanomas“. Jis taip pat pabrėžė, kad svarbu išvengti konflikto, kuriame dalyvautų daugiau Europos šalių.

UNIAN primena, kad Kremlius nuolat kaltina NATO esant konflikto šalimi – teikiant karinę pagalbą Ukrainai ir apmokant Ukrainos karius.

Tačiau NATO susilaiko nuo tiesioginio dalyvavimo kare. Aljansas taip pat atsisako uždaryti dangų virš Ukrainos – net po raketų kritimo į NATO narės Lenkijos teritoriją per masinį Ukrainos teritorijų apšaudymą praėjusį mėnesį. Vokietija aiškino, kad tokį sprendimą lėmė NATO siekis išvengti tiesioginės konfrontacijos tarp karinio-politinio bloko ir Rusijos Federacijos.

Taip pat pasigirdo nuomonių, kad NATO gali siųsti karius į Ukrainos teritoriją, jei Rusijos Federacija panaudos branduolinį ginklą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeNATOdidelis karaskaras su Rusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių