Quantcast

J. Borrellis: kol Rusija daro spaudimą, negali būti derybų dėl Ukrainos

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų įgaliotinis Josepas Borrellis ketvirtadienį pareiškė, kad derybų su Rusijos valdžios pareigūnais dėl Ukrainos likimo negali būti tol, kol Maskva prie šios šalies sienų telkia karius.

„Rusijos dalinių judėjimas yra spaudimo dalis“, – J. Borrellis sakė žurnalistams prieš susitikimą su ES gynybos ir užsienio reikalų ministrais. Jis kartu pabrėžė, kad „negali būti derybų, kol daromas spaudimas“.

Neformalus ministrų susitikimas vyksta pirmadienį Ženevoje prasidėjus JAV ir Rusijos pareigūnų deryboms. Jų metu pažangos dėl konflikto deeskalacijos nepasiekta, tačiau abi pusės susitarė tęsti dialogą.

Vakarų šalys jau kurį laiką nerimauja dėl pranešimų apie gausų Rusijos dalinių telkimą prie Ukrainos sienų ir būgštauja, kad Maskva gali inicijuoti puolimą. Anot kritikų, tai primena 2014 metų įvykius, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti Ukrainos rytuose kovojančius separatistus.

Įsiplieskus įtampai, Rusija pareikalavo, kad NATO į savo gretas nepriimtų jokių naujų narių, įskaitant Ukrainą, o JAV buvusiose sovietinėse šalyse nesteigtų naujų karinių bazių.


Šiame straipsnyje: Jossepas BorrellisRusijaUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

pata

pata portretas
logija

kaip

kaip portretas
senas , senas anekdotas .................. vis kartojasi ir kartojasi

nusikakok ir s p a u d i m a s

nusikakok  ir s p a u d i m a s portretas
dings, kitaip pridirbsi KELNES
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių