Quantcast

J. Bidenas: Rusija „skaudžiai sumokės“, jei panaudos cheminius ginklus Ukrainoje

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį pareiškė, kad Rusija „skaudžiai sumokėtų“, jei panaudotų cheminius ginklus Ukrainoje, tačiau dar kartą pakartojo, kad bet koks NATO įsitraukimas į konfliktą sukeltų „Trečiąjį pasaulinį karą“.

Taip J. Bidenas reagavo į Maskvos pareiškimus esą JAV ir Ukraina šioje šalyje kūrė biologinius ir cheminius ginklus. Vakarų šalys teigia, kad tai yra Kremliaus propagandos dalis, kuria siekiama paruošti dirvą pačios Maskvos galimam tokių ginklų panaudojimui.

„Apie žvalgybą nekalbėsiu, tačiau Rusija skaudžiai sumokėtų, jei panaudotų cheminius ginklus“, – sakė J. Bidenas, spaudos konferencijoje Baltuosiuose Rūmuose, kalbėdamas apie naujas sankcijas Rusijai.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba Maskvos prašymu penktadienį rengia skubų posėdį dėl įtariamos biologinių ginklų gamybos Ukrainoje.

Siekdamas didesnio spaudimo V. Putinui, J. Bidenas paskelbė, kad jo šalis ir jos sąjungininkės atims iš Rusijos lygiavertės prekybos partnerės statusą.

Nors JAV, kaip ir kitos Vakarų šalys, siunčia milijonus dolerių kainuojančios ginkluotės į Ukrainą, dalinasi žvalgybine informacija, tačiau J. Bidenas penktadienį dar kartą pakartojo, kad amerikiečių kariai Ukrainoje nekariaus, nors to ir yra prašomi.

„Nesikausime kare prieš Rusiją Ukrainoje. Tiesioginis NATO ir Rusijos konfliktas sukeltų Trečiąjį pasaulinį karą, kurio turime visomis išgalėmis išvengti“, – sakė jis.

2018 Maskva apkaltino JAV slapta atliekant eksperimentus su biologiniais ginklais laboratorijose Sakartvele – dar vienoje buvusioje Sovietų Sąjungos respublikoje, kuri, kaip ir Ukraina, siekia tapti NATO ir Europos Sąjungos nare.


Šiame straipsnyje: Joe BidenasRusijakaras Ukrainojecheminiai ginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių