Quantcast

Izraelyje ir Libane – pirmieji užsikrėtimo koronavirusu atvejai

Izraelis penktadienį patvirtino pirmąjį šalyje užsikrėtimo naujuoju koronavirusu COVID-19 atvejį, ištyrus pilietį, anksčiau šią savaitę sugrįžusį iš Japonijos, kur jis buvo laikomas karantine viruso protrūkio apimtame kruiziniame laive „Diamond Princess“.

„Vienam iš keleivių, sugrįžusiam namo iš kruizinio laivo Japonijoje, tyrimo rezultatas buvo teigiamas, atlikus tyrimą Sveikatos apsaugos ministerijos centrinėje laboratorijoje“, – sakoma ministerijos pranešime.

Ten pat nurodoma, kad dar 12 iš Japonijos parskraidintų Izraelio piliečių tyrimų rezultatai buvo neigiami.

Tarp laive „Diamond Princess“ karantinuotų žmonių buvo iš viso 15 izraeliečių, iš jų 11 jau parskraidinti namo.

Visiems kitiems atlikus tyrimus viruso neaptikta.

Visi sugrįžę izraeliečiai laikomi dviejų savaičių karantine Šebos ligoninėje Tal Hašomero mieste šalies vidurio regione.

Vasario pradžioje premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) prognozavo, kad COVID-19 protrūkis, gruodį prasidėjęs Kinijoje, „neišvengiamai“ pasieks Izraelį.

Jis ragino sveikatos apsaugos tarnybas susitelkti į vakcinos kūrimą.

Sausio pabaigoje vyriausybė uždraudė bet kokiems iš Kinijos atskrendantiems lėktuvams nusileisti Izraelyje.

Šį mėnesį taip pat pradėta drausti atvykti užsienio piliečiams, per pastarąsias dvi savaites pabuvojusiems Honkonge, Makao, Singapūre arba Tailande.

Libane penktadienį taip pat buvo patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis.

„Šiandien patvirtinome pirmąjį atvejį“, – per konferenciją sostinėje Beirute sakė sveikatos apsaugos ministras Hassanas Hamadas.

Kinijoje prasidėjęs ir išplitęs koronavirusas COVID-19 buvo nustatytas 45 metų amžiaus moteriai libanietei, kuriai virusas diagnozuotas parskridus iš Irano. Ministro teigimu, moters sveikatos būklė gera, ji keliavo iš Komo miesto Irane. Kasmet tūkstančiai libaniečių keliauja į Iraną aplankyti šventų vietų Kome ir kituose miestuose.

Kito šaltinio teigimu, ši moteris parskrido stipriai karščiuodama, bet jos imunitetas stiprus ir būklė stabili.

Moteris karantinuojama ligoninėje Beirute.

H. Hamadas pridūrė, kad sveikatos priežiūros institucijos susisiekė su visais žmonėmis, skridusiais tuo pačiu reisu kaip ir užsikrėtusi moteris. Libane dar dviem žmonėms įtariamas koronavirusas.

Tuo metu Irane nuo koronaviruso mirusių žmonių skaičius jau siekia keturis, o užsikrėtusiųjų – 18, nors apie pirmuosius užsikrėtimo atvejus pranešta vos prieš kelias dienas.

Kinija penktadienį skelbė, kad koronaviruso aukų skaičius siekia 2 236. Kinijoje užsikrėtusių daugiau nei 75 000, o užsienyje – per 1 100.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Libanas kaip Libanas, bet Izraeliui - chana.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių