Quantcast

Izraelis surengė antskrydį prie Damasko

Izraelis antradienį vakare surengė antskrydį šalia Damasko, bet aukų jis nepareikalavo, pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida.

„23 val. 50 min. (vietos ir Lietuvos laiku) sionistų priešas įvykdė oro smūgį okupuoto Sirijos Golano kryptimi (teritorijoje) į pietus nuo Damasko“, – sakė Sirijos karinis šaltinis, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra SANA.

Šaltinis pridūrė, kad aukų pavyko išvengti.

Anksčiau SANA pranešė apie Izraelio „agresiją“ Damasko provincijoje.

Ji taip pat paminėjo dar vieną incidentą pietinėje Kuneitros provincijoje netoli Izraelio okupuotų Golano aukštumų.

Nuo 2011 metais prasidėjusio pilietinio karo Izraelis Sirijoje surengė šimtus aviacijos ir raketų smūgių, nukreiptų į Irano ir Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ pajėgas bei Sirijos vyriausybės karius.

Praėjusią savaitę Izraelio kariniai lėktuvai smogė Irano taikiniams Sirijoje. Izraelio kariuomenė tai pavadino atsakomąja ataka po to, kai netoli vienos iš jos bazių Golano aukštumose buvo rasta savadarbių sprogmenų.

SANA teigė, kad per šiuos smūgius žuvo trys Sirijos kariai, o Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ teigė, kad taip pat žuvo septyni sąjungininkų kovotojai užsieniečiai.

Žydų valstybė retai prisiima atsakomybę už konkrečius smūgius, bet kartais apie juos praneša, kai reaguojama, anot Izraelio, į agresiją prieš šalies teritoriją.

Izraelis ir Sirija formaliai tebekariauja. Abiejų šalių siena eina per ginčijamas Golano Aukštumas, žydų valstybės okupuotas per 1967 metų Šešių dienų karą.


Šiame straipsnyje: SirijaIzraeliskarasantskrydis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai o kur tos Rusijos garsiosios S-400.? Darom isvada, kad Rusija yra valdoma Izraelio sionistiniu fasistu, o Putinas ir Shoigu ju chalujai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių