Quantcast

Izraelis smogė taikiniams pietų Sirijoje: viena raketa pataikė į mokyklą

Izraelio pajėgos smogė taikiniams Sirijos pietinėje Kuneitros provincijoje, trečiadienį pranešė sirų valstybinė žiniasklaida.

Viena raketa pataikė į mokyklą Kuneitros šiaurinės kaimiškos dalies gyvenvietėje, informavo valstybinė naujienų agentūra SANA, bet jokių papildomų detalių nepateikė.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) irgi pranešė apie raketų ataką toje teritorijoje. „Tikėtina“, kad šį smūgį surengė Izraelis, sakoma SOHR pranešime.

Padėtį Sirijoje stebinti SOHR pažymėjo, kad atakos taikinys buvo proiranietiškos sukarintos organizacijos bazė.

Per jau ilgiau kaip devynerius metus Sirijoje besitęsiantį pilietinį karą Iranas, pagrindinis Izraelio priešininkas, buvo svarbus Damasko režimo rėmėjas – kartu su Rusija.

Nuo karo pradžios 2011 metais Izraelis yra surengęs šimtus aviacijos ir raketų smūgių Sirijoje. Žydų valstybė taikydavosi į Irano ir Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ kovotojus, taip pat į vyriausybės pajėgas.

Izraelio kariuomenė retai prisiima atsakomybę už konkrečius smūgius.

Karas Sirijoje, prasidėjęs 2011 metais nuo vyriausybės mėginimo jėga numalšinti opozicijos protestus, iki šiol nusinešė daugiau kaip 380 tūkst. žmonių gyvybių, o dar milijonai gyventojų buvo priversti palikti savo namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

[Ne]

[Ne] portretas
Tikslas pateisina priemones!

Alio

Alio portretas
Kue Linkevicius, kodel neloja /

Anonimas

Anonimas portretas
Laikas paleisti raketų ant Izraelio teroristų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių