Quantcast

Izraelis pagerbė 6 mln. Holokausto aukų

Izraelis ketvirtadienį pagerbė 6 mln. Holokausto aukų. Prisimenant Antrajame pasauliniame kare nacių nužudytus žydus, priešpiet visoje šalyje gaudė sirenos. Dviem minutėms sustojo eismas. Gatvėse, balkonuose, prie parduotuvių ir institucijų žmonės sustingo tyloje.

Vainikų padėjimo ceremonijoje Jad Vašemo memoriale trečiadienį dalyvavo ir Vokietijos Bundestago pirmininkė Bärbel Bas. Ji teigė jaučianti didelį liūdesį ir gėdą už nacių nusikaltimus.

Vokietija dėl savo istorinės kaltės turi ypatingą įsipareigojimą Izraeliui, kalbėjo B. Bas. Izraelio saugumas ir kova su visomis antisemitizmo formomis esą yra vokiečių identiteto dalis.

Izraelio premjeras Naftalis Bennettas trečiadienį kalbėdamas Jad Vašeme atmetė bet kokias paraleles tarp Holokausto ir dabartinių konfliktų. „Net didžiausi šiandienos karai nėra holokaustas ir negali būti lyginami su Holokaustu“, – sakė jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo kalboje Izraelio parlamentarams kovą Rusijos karą prie jo šalį palygino su Holokaustu. Tai Izraelyje sulaukė kritikos.

Oficialiais duomenimis, Izraelyje dar gyvena apie 161 tūkst. holokaustą išgyvenusių žmonių.


Šiame straipsnyje: holokaustasaukospagerbimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių