Quantcast

Izraelis griežtina karantino priemones

Izraelio premjero Benjamino Netanyahu kabinetas ketvirtadienį paskelbė dar labiau sugriežtinsiąs koronaviruso karantino apribojimus šalyje, premjerui išsakius nuogastavimą, kad COVID-19 atvejų daugėjimas Izraelį tempia prie „bedugnės krašto“, praneša „Reuters“.

Izraelyje rugsėjo 18 d. buvo paskelbtas jau antrasis karantinas nuo COVID- 19 protrūkio šalyje pradžios. Tačiau pastarąją savaitę naujų per parą patvirtinamų COVID-19 atvejų skaičius perkopė 7 tūkst., o kai kuriose ligoninėse po truputį ima trūkti vietų ir atsargų.

„Nusprendėme užtraukti rankinį stabdį“, – Izraelio radijo transliacijos metu teigė sveikatos viceministras Yoavas Kischas, pristatęs vyriausybės sprendimą, tačiau neįvardijo konkrečių apribojimų. 

Izraelio radijas ir kelios kitos naujienų agentūros paskelbė, kad pagal naująjį nutarimą, kuris dar laukia parlamentarų patvirtinimo ir įsigalios nuo penktadienio, numatoma, jog veiklą tęsti galės gerokai mažiau, tik tokiems „būtiniausiems“ sektoriams, kaip finansai, energetika, sveikata, technologijos, žemės ūkis ir maisto pardavimas, atstovaujančios įmonės.

Šiuo metu dėl karantino apribojimų Izraelio gyventojai nuo namų gali nutolti tik 1 km atstumu, išskyrus tuos atvejus, kai siekiama apsipirkti, įsigyti vaistų, nuvykti į darbą. Nuo šiol šios priemonės galios ir protestuose dalyvaujantiems demonstrantams.

„Pastarosiomis dienomis ekspertai mus informavo – jei nesiimsime skubių ir nepatogių veiksmų, pasieksime bedugnės kraštą“, – kabineto susitikime, kuris truko apie 8 val., sakė B. Netanyahu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gali ir visai uzsidaryti. Nuo to niekas nenukentes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių