Quantcast

Izraelis dėl koronaviruso siunčia kariuomenę į žydų ultraortodoksų miestą

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjamino Netanjahu) penktadienį leido nusiųsti karių į daugiausia žydų ultraortodoksų gyvenamą miestą, laikomą šalies koronaviruso protrūkio centru.

„Atsižvelgiant į ypatingą situaciją Bne Brake bei į dėl koronaviruso įvestus apribojimus, IDF (Izraelio gynybos pajėgos) nedelsdamos suteiks būtiną civilinę pagalbą Bne Brako savivaldybei vykdant pareigas," – po derybų su saugumo ir sveikatos apsaugos pareigūnais pranešė B. Netanyahu biuras.

Įvažiavimas į netoli Tel Avivo esanti Bne Braką apribotas. Šiame mieste gyvena apie 200 tūkst. žmonių, dauguma – žydų ultraortodoksai.

Oficialiais duomenimis, Izraelyje iki šiol patvirtinti daugiau nei 7 tūkst. koronaviruso atvejų, 36 žmonės mirė.

Anot vietinės žiniasklaidos, pusė užsikrėtusiųjų yra žydų ultraortodoksai, sudarantys vos apie 10 procentų Izraelio gyventojų.

Daugelis ultraortodoksų atsisako laikytis izoliacijos ir nepaiso reikalavimo kuo mažiau bendrauti.

Šią savaitę policija sustiprino užkrato židiniais tapusių ultraortodoksų gyvenamų rajonų patruliavimą.

Izraelio armijos atstovas Jonathanas Conricusas (Džonatanas Konrikusas) pranešė, kad kariuomenė nusiųs į Bnei Braką 800–1 000 karių „padėti“ vietos valdžiai „dėl ten susidariusios rimtos padėties ir Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymų nesilaikymo“. 

Kariai padės paskirstyti maistą ir vaistus bei padės evakuoti žmones su viruso simptomais, nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė jis.

Pasak atstovo, armija taip pat padės perduoti sveikatos apsaugos ministerijos informaciją ultraortodoksų bendruomenei.

Bne Brako ligoninės „Mayanei Yeshua“ direktorius Mottis Ravidas (Motis) naujienų agentūrai AFP anksčiau šią savaitę sakė, kad praeina nemažai laiko, kol vyriausybės nurodymai pasiekia ultraortodoksus, nes internetas ir televizija dėl religinių priežasčių bendruomenėje yra uždrausti.

Net ir mobiliojo ryšio vartotojai neturi prieigos prie interneto ir daugumos pranešimų paslaugų, todėl yra atkirsti nuo pagrindinės sveikatos apsaugos ministerijos naudojamos komunikacijos formos.

Anot J. Conricuso, kad kariai vilkės oranžinius rūbus ir dauguma bus neginkluoti.

Atstovas sakė, kad tikimasi, jog bendruomenėje kils nesusipratimų ir nepasitenkinimo, tačiau „mes į tai atsižvelgiame“.

Šią savaitę vienam iš ultraortodoksų bendruomenės lyderių, Izraelio sveikatos ministrui Yaakovui Litzmanui (Jaakovui Licmanui) buvo nustatytas koronavirusas. Dėl to premjeras B. Netanyahu priverstas vėl laikytis prevencinio karantino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Ultraortodoksas pagal mano supratimą - seno raugo bolševikinis komunistas? Ar ką aš ne taip suprantu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių