Quantcast

Izraelio smūgių Gazos Ruože aukų skaičius viršijo 100

Gazos Ruože jau daugiau kaip 100 palestiniečių žuvo per pastarąsias keturias dienas besitęsiantį karinį konfliktą su Izraeliu, ketvirtadienį pranešė pareigūnai blokuojamame pajūrio anklave.

Kaip nurodo islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, nuo pirmadienio anklave žuvo 103 žmonės, įskaitant 27 vaikus ir 11 moterų, o dar 580 žmonių buvo sužeisti.

Izraelyje per tą patį laikotarpį žuvo septyni žmonės, įskaitant šešiametį, į kurio šeimos namą pataikė iš Gazos Ruožo paleista raketa.

Anksčiau ketvirtadienį izraeliečių kariškiai pranešė, kad jų „naikintuvai smogė vienam teroro organizacijos „Hamas“ žvalgybos būstinės kariniam kompleksui“.

„Komplekse smūgio metu buvo dešimtys „Hamas“ veikėjų“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Vėliau dešimtys raketų buvo paleistos iš anklavo į Izraelio pietinius pajūrio miestus Ašdodą ir Aškeloną. Kai kurios raketos krito netoli Ben Guriono tarptautinio oro uosto vidurio Izraelyje – pagrindinio šalies oro susisiekimo centro.

Visi atvykstantys keleiviniai reisai anksčiau ketvirtadienį buvo nukreipti į Ramono oro uostą.

Gazos Ruože esantys naujienų agentūros AFP fotografai sakė, kad žmonės evakuojasi iš savo namų anklavo šiaurės rytinėje dalyje dėl galimų Izraelio atakų. Tuo metu „Hamas“ pagrasino „galingu atsaku“, jeigu į Gazos Ruožą įsiveržtų Izraelio sausumos pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių