Quantcast

Per Izraelio aviacijos smūgį žuvo antras „Islamo džihado“ aukšto rango vadas

Per Izraelio aviacijos smūgį žuvo palestiniečių kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“ aukšto rango vadas, sekmadienį pranešė kovotojai.

Tai antras per dvi intensyvaus smurto dienas nukautas Irano remiamo „Islamo džihado“ vadas.

Grupuotės operacijoms pietinėje Gazos Ruožo dalyje vadovavęs Khaledas Mansouras (Chalidas Mansuras) buvo nukautas vėlai šeštadienį, kitą dieną po Izraelio smūgio, kai palestiniečių anklavo šiaurėje žuvo kitas grupuotės vadas Tayseeras al Jabari (Taisiras Džabaris).

Per penktadienį prasidėjusį smurto pliūpsnį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 29 palestiniečiai, o į Izraelį skriejo raketos.

Šie susirėmimai tarp Izraelio ir Gazos Ruožo palestiniečių kovotojų yra didžiausi nuo pernai gegužę 11 dienų vykusio karo, per kurį buvo smarkiai nuniokotas 2,3 mln. gyventojų turintis Gazos Ruožas, o daugybė izraeliečių buvo priversti slėptis nuo palestiniečių kovotojų leidžiamų raketų.

Įtampa sekmadienį galėtų dar labiau padidėti, žydams minint svarbią dieną, kai Izraelio ultranacionalistų parlamentarai lankysis švenčiausioje judaizmo vietoje, žydų vadinamoje Šventyklos kalnu. Tai taip pat yra trečia švenčiausia islamo vieta, kur stovi Al Aksos mečetė.

Tokie apsilankymai dažnai išprovokuoja smurtą tarp Izraelio ir palestiniečių.

„Islamo džihado“ ginkluotasis sparnas „Al Kudso (Jeruzalės) brigados“ sekmadienį patvirtino, kad per aviacijos smūgį pietiniame Gazos Ruožo mieste Rafache žuvo Kh. Mansouras ir dar du kovotojai bei keli civiliai.

Gazos Ruožo Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį paskelbė, kad per kovas žuvo 29 žmonės, įskaitant šešis vaikus ir keturias moteris, o dar mažiausiai 253 žmonės buvo sužeisti.

Izraelio pareigūnai atsakomybę neigia ir sako, kad vaikai šeštadienį žuvo nuo Gazos Ruožo kovotojų raketos, paleistos į Izraelį, bet nukritusios per arti.

Izraelis skelbia, kad per jo aviacijos smūgius žuvo apie 15 kovotojų.

„Islamo džihadas“ toliau leidžia raketas į Izraelį, o Izraelio kariuomenė tęsia aviacijos smūgius Gazos Ruože, tačiau šių veiksmų intensyvumas anksti sekmadienį atrodė sumažėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių