Quantcast

Izoliuos darbininkus Sibiro aukso kasykloje, kur užfiksuotas COVID-19 židinys

Rusijos kariuomenė pastatė stovyklą netoli didžiulės Sibiro aukso kasyklos, kur bus izoliuojami šios kasyklos darbininkai, pranešė Gynybos ministerija. Tokių priemonių imtasi šimtams darbininkų nustačius COVID-19.

Karantino stovykla buvo pastatyta Olimpiados kasyklos ir Krasnojarsko aukso perdirbimo gamyklos darbuotojams, teigė ministerija. Tai yra didžiausias aukso kasybos kompleksas Rusijoje.

Pirmadienį kasyklą valdančios „Polius“ grupės generalinis direktorius Pavelas Gračevas teigė, kad beveik 900 darbininkų preliminariai patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

Vėliau 400 iš jų pakartotinai atlikti tyrimai parodė užsikrėtimą COVID-19. Iš viso kasykloje dirba apie 6 tūkst. žmonių.

Centrinės karinės apygardos pulkininkas Dmitrijus Piatuninas pranešime tvirtino, kad kariuomenė pastatė laikinus medicinos punktus ir palapines, kuriose bus galima gydyti ir izoliuoti iki 2 tūkst. žmonių.

Prezidentui Vladimirui Putinui nurodžius kariuomenei padėti susitvarkyti su koronaviruso protrūkiu kasykloje, Gynybos ministerija ten pasiuntė 200 kariškių, tarp jų 77 karo medikus, ir suteikė mobilią lauko ligoninę.

Šią savaitę P. Gračevas tvirtino, kad kasyklos darbas veikia įprastu režimu.

„Darbuotojai, kurie nėra izoliuoti, tęsia savo darbus“, – susitikime su Krasnojarsko regiono gubernatoriumi sakė P. Gračevas.

Rusijoje iš viso patvirtinta daugiau nei 317 tūkst. COVID-19 atvejų, iš jų 3 099 mirtys nuo šios ligos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių