Quantcast

Įtariamasis Paryžiaus atakų byloje teigia, kad kiti kaltinamieji nežinojo apie sąmokslą

Pagrindinis įtariamasis teisme dėl 2015 metų lapkričio išpuolių Paryžiuje ketvirtadienį pareiškė, kad kiti trys kaltinamieji nieko nežinojo apie sąmokslą.

Panašu, kad šiais naujais ne laiku išsakytais komentarais jis siekė sutrikdyti teismo procesą.

„Jie man padėjo, bet jie nieko nežinojo“ apie sąmokslą surengti šiuos išpuolius, teigė Salahas Abdeslamas (Salahas Abdislamas) – vienintelis gyvas likęs 130 žmonių nužudžiusios užpuolikų grupės narys.

„Jie sėdi kalėjime, bet nieko nedarė“, – pridūrė jis, prieš pirmininkaujančiam teisėjui Jeanui-Louis Peries (Žanui-Lui Peri) išjungiant jo mikrofoną ir sustabdant posėdį.

Tai buvo antrasis toks S. Abdeslamo pasisakymas: trečiadienį, pirmąją istorinės bylos nagrinėjimo dieną jis pažėrė tiradą, tvirtindamas, kad su juo ir kitais kaltinamaisiais kalėjime elgiamasi „kaip su šunimis“.

Šį kartą jis įsikišo, kai teismas svarstė, ar tam tikrų ieškovų byloje pateikti skundai yra svarstytini.

„Ar aukoms iš Sirijos ir Irako bus suteiktas žodis?“ – klausė baltą megztinį su spalvotais dryžiais dėvėjęs S. Abdeslamas, tamsiais atgal sušukuotais plaukais.

„Iš principo mes turėtume būti laikomi nekaltais prieš stodami prieš teismą,.. net jei nepripažįstu jūsų teisingumo“, – sakė jis.

„Baikime šią diskusiją, pone Abdeslamai“, – atsakė teisėjas.

„Pone, nebūkite savanaudis. Yra kitų žmonių, kurie nori mane išklausyti“, – atkirto įtariamasis.

S. Abdeslamo išsišokimai teisme smarkiai kontrastavo su jo atsisakymu per pastaruosius metus duoti bet kokius parodymus tyrėjams – jis visuomet tylėjo.

J.-L. Peries pažymėjo: „Turėjote penkerius metus komentuoti, bet nenorėjote daryti pareiškimų – o tai yra jūsų teisė. Dabar, kaip suprantu, norite pasisakyti ir tai leidžiama, bet dabar tam ne laikas.“

Teismo procesas, turintis trukti devynis mėnesius, yra didžiausias šiuolaikinėje Prancūzijos teisminėje istorijoje. Procese figūruojantiems 20 kaltinamųjų, įskaitant patį S. Abdeslamą, gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Šeši įtariamieji teisiami už akių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tuos meshlo gabalus i mesmale ...niekas neatleis zmogzudziui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių