Quantcast

Įtariamajam dėl išpuolio Norvegijos mečetėje skirtas kardomasis kalinimas

  • Teksto dydis:

Norvegui, kuris kaltinamas šaudynių mečetėje netoli Oslo suorganizavimu, pirmadienį paskirtas kardomasis suėmimas. Teismas nusprendė, kad daugiausiai jis galės būti suimtas keturias savaites iki kol bus pradėtas teismo procesas.

21 metų Philipas Manshausas jam mestus kaltinimus neigia. Per uždarų durų posėdį P. Manshausas kreipėsi į Oslo apygardos teismą, prašydamas, kad būtų paleistas. Vis dėlto, teismo nuosprendis buvo palankus prokurorui.

„Pagrindinis šeštadienio išpuolio mečetėje motyvas buvo terorizmas ir siekis išgąsdinti Norvegijos musulmonų bendruomenę“, – vėliau per spaudos konferenciją teigė policijos prokuroras Palas Fredrikas Hjortas Kraby'is. Policijos pareigūnai taip pat teigė, kad vaikinas buvo ekstremistinių kraštutinės dešinės pažiūrų. Buvę mokyklos draugai paliudijo, kaip matė per pastaruosius metus besikeitusią jo asmenybę ir požiūrį.

P. Kraby'is taip pat teigė, kad policija išsaugojo kameros, kuri buvo pritvirtinta prie įtariamojo šalmo, vaizdo įrašą. „Tai bus svarbus įkaltis“, – teigė jis, bet atsisakė atskleisti įrašo turinį.

Rugpjūčio 10 d. vakarą mečetėje Oslo priemiestyje Berume įvyko šaudynės, nukentėjo vienas žmogus. Šaulys P. Manshausas buvo sulaikytas incidento vietoje.

Pasak Norvegijos žiniasklaidos, likus maždaug dviem valandoms iki šūvių, „žmogus, turintis tokį pat vardą kaip ir įtariamasis“, socialiniuose tinkluose paskelbė įrašą, kuriame liaupsino teroro aktą Naujosios Zelandijos miesto Kraistčerčo mečetėsė, per kurį žuvo 50 žmonių. Praėjus kelioms valandoms po mečetės užpuolimo, Norvegijos pareigūnai viename iš netoli mečetės esančių namų Berume aptiko ir šaulio įseserės lavoną.

Įtariamasis pirmadienį neigė kaltinimus ir dėl išpuolio, ir dėl įseserės nužudymo.

Elzbieta Reivytytė (DPA)



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jį ten taip ne policija, jį ten taip tas 'nekaltas šventikas' (kokioje karinėje stovykloje jis buvo ruošiamas?).

gikas

gikas portretas
Prakeikti arabai ji uzpuole, turejo zmogus gintis.

Pesimistas

Pesimistas portretas
O, tai jis neblogai palamdytas. Pasirodo net tokios pavyzdines salies , kaip norvegija, policja demokratiskai musa geriau uz Putino nacionaline gvardija, na bet tai demokratiska policija, jai galima.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių