Quantcast

Italų kunigas dėl žemės drebėjimų kaltina gėjų sąjungas

  • Teksto dydis:

Vienas italų kunigas užsitraukė Vatikano rūstybę pareiškimais, kad pastaruoju metu šalį sukrėtę žemės drebėjimai, nusinešę šimtus žmonių gyvybių, o dar dešimtis tūkstančių gyventojų palikę be pastogės, yra „Dievo bausmė“ už leidimą gėjams sudaryti civilines sąjungas.

Tėvas Giovanni Cavalcoli (Džovanis Kavalkolis) – griežtomis pažiūromis garsėjantis teologas – tokius komentarus išsakė spalio 30 dieną, kai centrinę Italiją supurtė stipriausias per 36 metus žemės drebėjimas, kurio stiprumas buvo 6,6 balo.

Šis stiprus požeminis smūgis buvo jau trečias tame pačiame regione per kiek ilgiau nei du mėnesius.

G.Cavalcoli sakė „Marijos radijui“ sakė, kad šie drebėjimai yra „Dievo bausmė“ už „nusikaltimą šeimai ir santuokos orumui, ypač dėl (homoseksualių asmenų) civilinių sąjungų“.

Radijas atsiribojo nuo jo pažiūrų, o Vatikanas penktadienį vakare paskelbė aštrų priekaištą, kad kerštingo Dievo idėja yra „pagoniška vizija“, atėjusi iš „eros prieš krikščionybę“.

Arkivyskupas Angelo Becciu (Andželas Bečus), antrasis pagal rangą pareigūnas įtakingame Vatikano valstybės sekretoriate, sakė, kad G.Cavalcoli komentarai atrodo „įžeidžiami tikintiesiems ir negarbingi –netikintiesiems“.

A.Becciu paprašė nuo drebėjimų nukentėjusių žmonių atleidimo ir priminė, kad popiežius Pranciškus jiems yra pareiškęs „solidarumą ir palaikymą“.

Tačiau G.Cavalcoli neatlyžo ir jau kitai radijo stočiai tvirtino, kad žemės drebėjimus tikrai sukelia „žmonijos nuodėmės“. Be to, dvasininkas paragino Vatikaną „skaityti savo katekizmą“.

Įstatymas, kuriuo Italijoje leidžiamos gėjų civilinės sąjungos, įsigaliojo praėjusį mėnesį. Italija yra paskutinė Vakarų Europos valstybė, teisiškai pripažinusi tos pačios lyties asmenų ryšius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaibas

zaibas portretas
kai buvo renkamas popiezius perkunas trenke icentrine katedra net nuotraukos laikrasciuose buvo tai koki zenkla baznyciai perdave dievas

Dar

Dar portretas
Jis gali vaivorykštė apkaltinti. Tai ju vėliava.

taip

taip portretas
kunigas 100% teisus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių