Quantcast

Italijoje potvynių aukų skaičius išaugo iki 11

  • Teksto dydis:

Italijos šiaurės rytuose per potvynį žuvo dar du žmonės, o žuvusiųjų skaičius išaugo iki vienuolikos, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Du skirtingi Emilijos-Romanijos Ravenos provincijos pareigūnai naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad žuvo du 70 metų ūkininkai iš mažo Rusio miestelio.

Ravenos pareigūnai ankstų ketvirtadienio rytą išleido įsakymą kuo skubiau evakuoti tris kaimus, kuriems gresia potvynis.

Apie 10 000 asmenų jau buvo priversti palikti savo namus.

„Pylime yra ertmė, todėl jei vėl pradėtų lyti... baiminamės, kad vanduo gali vėl pakilti, tai didžiausia mūsų baimė“, – naujienų agentūrai AFP sakė netoli Imolos esančio Banjara Romanijos miestelio gyventojas Andrea Ancherani (Andrėja Ankeranis).

Vietiniai gyventojai braidė po purvyną arba gelbėjosi iš apsemtų namų.

Pareigūnai pranešė, kad elektros tiekimas iš dalies atkurtas, tačiau maždaug 27 000 gyventojų vis dar skendi tamsoje.

Po smarkaus lietaus šios savaitės pradžioje beveik dvi dešimtys upių ir upelių užtvindė pietrytinį žemumų Emilijos-Romanijos regioną bei apsėmė ištisus kvartalus, dirbamą žemę bei apgadino 400 kelių.

Didžiausia šalies žemės ūkio profsąjunga „Coldiretti“ ketvirtadienį pranešė, kad daugiau kaip 5 000 ūkių buvo apsemti vandens, nuskendo gyvuliai ir užlieta dešimtys tūkstančių hektarų vynuogynų, vaismedžių, daržovių ir grūdų laukų.

Kai kuriose vietovėse atslūgus vandeniui, gyventojai buvo priversti valyti namus ir gatves, nusėtas purvu ir šiukšlėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių