Quantcast

Italijoje dėl koronaviruso sumažėjo gyvenimo trukmė

Italijoje dėl koronaviruso pandemijos gyvenimo trukmė sumenko beveik vieneriais metais, iki 82,3 metų, trečiadienį skelbė nacionalinis statistikos biuras „Istat“.

Italija yra viena smarkiausiai pandemijos paveiktų pasaulio šalių, ji buvo pirmoji sunkiai paveikta šalis Europoje. Anksčiau šią savaitę Italijoje viršyta 100 tūkst. mirčių nuo koronaviruso riba.

2020 m. skaičiavimai „rodo staigų ir reikšmingą pastaruosius metus stebėto nuolatinio gyvenimo trukmės ilgėjimo sustojimą ir nukrypimą į priešingą pusę“, teigė „Istat“.

Prieš pandemijos smūgį gyvenimo trukmė Italijoje nuo 2010 iki 2019 m. padidėjo nuo 81,7 iki 83,2 metų, šalis buvo atsidūrusi Europos Sąjungos (ES) sąrašų viršuje.

Bloko gyvenimo trukmės vidurkis 2018 m. sudarė 81-erius metus, teigė „Istat“, tai naujausias pasiekiamas rodiklis.

2020 m. plataus masto ataskaitoje „Istat“ taip pat atkreipė dėmesį į Italijos skaitmeninę atskirtį – tai vienas iššūkių, kuriuos bus siekiama išspręsti ES finansuojamu 200 mlrd. eurų atsigavimo planu.

Italijoje vienas iš trijų namų ūkių neturi kompiuterio ir interneto prieigos, o beveik ketvirtadalis šalies populiacijos nebuvo prisijungęs prie interneto per pastaruosius tris mėnesius.

Tuo pat metu „reguliarių interneto vartotojų“ skaičius išaugo daugiau kaip 70 proc., palyginti su 44 proc. 2010 m., o 2019 m. prieigą prie naujausios kartos plačiajuosčio interneto turėjo 30 proc. namų ūkių, tai 6,1 proc. didesnis rodiklis nei ankstesniais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių