Quantcast

Italija pagerbė 100 tūkst. koronaviruso aukų

Italija ketvirtadienį pagerbė daugiau kaip 100 000 koronaviruso aukų. Vyriausybės vadovas Mario Draghis Bergame Šiaurės Italijoje padėjo gėlių vainiką ir mirusiųjų atminimą pagerbė tylos minute. Bergamas prieš metus buvo vienas labiausiai pandemijos paveiktų miestų pasaulyje. Vien tik 2020 metų kovą 120 000 gyventojų turinčiame mieste COVID-19 pražudė 670 žmonių.

Bergamas buvo „pirmosios pandemijos bangos Europoje epicentras“ ir tapo „tragedijos simboliu“, per gedulo ceremoniją sakė Bergamo meras Giorgio Goris. Tačiau Bergamas taps ir „simboliniu atgimimo miestu“, kuris siųs likusiai Italijai „pozityvią žinią ir viltį“, – pridūrė jis.

M. Draghis pabrėžė, kad Italija vakcinacijos nuo koronaviruso kampaniją tęs „taip pat intensyviai“, kaip iki šiol, nepriklausomai nuo Europos vaistų agentūros (EVA) sprendimo dėl tolesnio „AstraZeneca“ vakcinos naudojimo, kurio laukiama ketvirtadienį.

Dešimtis karstų iš Bergamo gabenusių kariuomenės automobilių vaizdai lygiai prieš metus šokiravo pasaulį. Trečiadienį Italijos parlamentas nusprendė, kad kovo 18-oji bus kasmetinė koronaviruso aukų pagerbimo diena.

Šiuo metu Italijoje vėl dramatiškai augant infekcijų skaičiams, daugelis Bergame baiminasi tragedijos pasikartojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apie

apie portretas
kokia dar /pagarba/ kalba kuomet visi lavonai sukisti i maisus ir sudeginti neprileidziant artymuju ?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių