Quantcast

Italija karantino priemones pratęs bent iki balandžio 12-osios

Italija, siekdama stabdyti šalyje 11 591 gyvybę jau nusinešusio koronaviruso plitimą, savo karantino priemones pratęs mažiausiai iki balandžio 12 dienos, pirmadienį paskelbė sveikatos apsaugos ministras.

Per vyriausybės mokslo komiteto posėdį buvo rekomenduota pratęsti visus suvaržymus bent iki Velykų sekmadienio, balandžio 12-osios, sakoma Roberto Speranzos (Roberto Sperancos) pareiškime.

Premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) sakė, jog bet koks suvaržymų švelninimas vyks palaipsniui, kad Italija neprarastų to, ką pasiekė kovodama su šia neeiline liga.

Šalis jau beveik tris savaites gyvena karantino sąlygomis, ištuštėjus miestų gatvėms ir sustojus didžiajai verslo daliai. Karantinas „ekonomiškai buvo labai sunkus“, ispanų laikraščiui „El Pais“ sakė G. Conte.

„Jis negali trukti labai ilgai, – sakė premjeras. – Galime studijuoti būdus [panaikinti suvaržymus]. Bet tai reikės daryti palaipsniui.“

Anksčiau pirmadienį Italija pranešė apie naujus įrodymus, kad visoje šalyje paskelbto karantino savaitės galėjo sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą, nors šalyje mirusių žmonių skaičius toliau auga.

Italijos civilinės saugos tarnybos skaičiai rodo, kad užsikrėtimo virusu koeficientas dabar yra rekordiškai mažas – vos 4,1 procento.

Be to, pirmą kartą sumažėjo šiuo metu COVID-19 sergančių žmonių skaičius Italijos protrūkio epicentre šiauriniame Lombardijos regione.

Italijos COVID-19 aukų skaičius yra didžiausias pasaulyje ir pirmadienį išaugo 812 per parą užregistruotų atvejų iki 11 591.

Užsikrėtimo atvejų nuo krizės pradžios praėjusį mėnesį skaičius viršijo 100 000.

Italija buvo pirmoji Vakarų valstybė, įvedusi didelius suvaržymus dėl pandemijos, per kurią visame pasaulyje jau mirė daugiau kaip 36 tūkst. žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių