Quantcast

Teksase užpuolikas užgrobė pašto furgoną ir važiuodamas šaudė į žmones

JAV Teksaso valstijos vakaruose užpuolikas šeštadienį užgrobė pašto furgoną ir šaudė į atsitiktinius žmones, nušaudamas mažiausiai penkis ir sužeisdamas dar 21, o paskui pats žuvo per susišaudymą su policija.

Vėliau pranešta, kad šaudynių vakarų Teksase aukų sekmadienį padaugėjo iki septynių, pranešė pareigūnai.

Policija pranešė, kad užpuolikas buvo trisdešimt kelerių baltasis, bet jo pavardės kol kas nepaskelbė ir nenurodė jo šaudymo Midlando ir Odesos miestuose motyvų.

Šaudynės įvyko praėjus mažiau nei mėnesiui po incidento, kai užpuolikas Teksaso El Paso mieste nužudė 22 žmones, ir iškart išprovokavo naujus raginimus griežčiau kontroliuoti ginklus, kad būtų sustabdyta šaudynių Jungtinėse Valstijose banga.

Šeštadienį buvo nušauti mažiausiai penki ir sužeistas dar mažiausiai 21 žmogus, žurnalistams sakė Odesos policijos viršininkas Michaelas Gerke'as (Maiklas Gerkas).

Jis nurodė, kad tarp sužeistųjų yra trys policijos pareigūnai.

Odesos policijos departamentas anksčiau pranešė, kad įtariamasis „važinėjo po Odesą šaudydamas į atsitiktinius žmones“ ir buvo užgrobęs JAV pašto furgoną.

Iš pradžių policininkai 20-ajame greitkelyje bandė sustabdyti keleivinę transporto priemonę, bet jos vairuotojas, kuris buvo vienintelis žmogus automobilyje, į galinį langą nukreipė šautuvą ir paleido kelis šūvius į patrulį, sakoma Teksaso visuomenės saugumo departamento pareiškime.

Vienas policininkas buvo sužeistas, o įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos „ir toliau šaudė į nekaltus žmones“, nurodoma pareiškime.

Kai kurie šūviai buvo paleisti greitkelyje tarp Odesos ir Midlando miestų; keli automobiliai liko su kulkų padarytomis skylėmis.

„Ką tik sužinojau, kad mirė mano draugas“, – televizijai „Fox News“ sakė Odesos, kur incidentas baigėsi, meras Davidas Turneris (Deividas Terneris).

Pasak mero, užpuolikas sustojo šalia automobilio, kuriame prie šviesoforo laukė šis vyras su šeima, ir pradėjo šaudyti.

Kažkuriuo metu užpuolikas pakeitė transporto priemonę – užgrobė pašto furgoną. M. Gerke'as sakė manantis, kad tarp aukų yra vienas pašto darbuotojas.

Pasak policijos, įtariamasis žuvo per susišaudymą su policija prie vieno kino teatro Odesoje.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad jį apie incidentą informavo generalinis prokuroras Williamas Barras (Viljamas Baras).

„Epidemija“

Rugpjūčio pradžioje per šaudynes prekybos centre „Walmart“ El Pase žuvo daug ispanakalbių. Areštuotas 21 metų įtariamasis Patrickas Crusius (Patrikas Krusiusas), baltasis Teksaso gyventojas, policijai sakė, kad taikėsi į „meksikiečius“.

D. Trumpo kritikai kaltino jį neapykantos, kuri paskatino ir šaudynes El Pase, kurstymu.

Kelios valandos po įvykių El Pase kitas užpuolikas Deitone Ohajo valstijoje nušovė devynis žmones. Šaudynės vėl pakurstė raginimus dėl ginklų kontrolės Jungtinėse Valstijose, kur šaunamieji ginklai yra siejami su beveik 40 tūkst. mirties atvejų 2017 metais.

„Mums reikia užbaigti šią epidemiją“, – po naujausio incidento tviteryje parašė Buvęs Atstovų Rūmų narys Beto O'Rourke' (Betas O'Rorkas).

Prezidento posto siekiantis demokratų politikas išreiškė užuojautą „visiems tiems Vakarų Teksase, kas turi vėl tai patirti“.

Kitas demokratų pretendentas į prezidentus, buvęs San Antonijo meras Julianas Castro (Džulianas Kastras), per tviterį kreipėsi į respublikonų kontroliuojamą Senatą, „atsisakantį imtis veiksmų dėl ginklų reformos“.

„Koks skaičius? Kiek amerikiečių norite paaukoti NRA (JAV Nacionalinei šaulių asociacijai)?“ – parašė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nera

nera portretas
ko stebetis is marionetes valdomos jav juk normalu jei nusove kelis tai gerai kad nedaug juk musu banditeliai prisiziureje ir prisiskaite elgiasi panasiai tik ne viska informuoja z. o negvu ir dingusiu bene kasdiena tik gabaritai 300k mazesni bet rezultatai tolygus jei nedaugiau....

Nu

Nu  portretas
Ar Lietuvai tai tu rupeti o mūsų nusikaltimus jie yr skaito!!!! dienraštyje vargu tai va Tokie tie źurnalistai, laisvoj lietuvoj nebeturit ką berašyt .

...

... portretas
O jei taip Viduržemio jūroj užgrobt 'gelbėtojų' laivą ir iš jo pašaudyt į savo noru vandeny atsidūrusius?..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių