Quantcast

Išpuolis Honkonge: ginkluota gauja pavogė šimtus tualetinio popieriaus ritinėlių

Honkonge peiliais ginkluotų asmenų gauja sustabdė vieną išvežiotoją ir pavogė iš jo sunkvežimio šimtus tualetinio popieriaus ritinėlių, pirmadienį pranešė policija, mieste susidarius būtiniausių prekių stygiui, nes jas paniškai supirkinėja dėl koronaviruso protrūkio nerimaujantys gyventojai.

Tualetinio popieriaus ritinėliai tapo deficitine preke tankiai gyvenamame tarptautiniame verslo centre, nors vyriausybė patikino, kad infekcijos protrūkis neturi poveikio atsargoms.

Prekybos centrai nesugeba pakankamai greitai papildyti atsargų, todėl juose kartais susidaro ilgos eilės, o lentynos tučtuojau iššluojamos.

Parduotuvėje taip pat trūksta tokių pagrindinių maisto prekių kaip ryžiai ir makaronai, taip pat rankų dezinfekavimo ir kitų valymo priemonių.

Pasak policijos, minėtą sunkvežimio vairuotoją anksti pirmadienį sustabdė trys vyrai prie vieno prekybos centro Mong Koke – darbininkų klasės rajone, liūdnai pagarsėjusiame dėl vadinamų „triadų“ organizuoto nusikalstamumo.

„Išvežiotojui grasino trys peiliais ginkluoti vyrai, pasisavinę daugiau nei 1 tūkst. Honkongo dolerių (120 eurų) vertės tualetinio popieriaus“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos atstovas.

Kitas šaltinis policijoje AFP pareiškė, kad pavogti ritinėliai vėliau buvo susigrąžinti ir kad įvykio vietoje buvo sulaikyti du įtariamieji, nors nebuvo aišku, ar jie tiesiogiai prisidėjo prie ginkluoto apiplėšimo.

Televizijos „Now TV“ filmuotoje medžiagoje matyti, kaip prie prekybos centro „Wellcome“ policijos tyrėjai apsupo kelias dėžes su tualetinio popieriaus ritinėliais. Remiantis vaizdo įrašu, viena iš dėžių buvo tik pusiau prikrauta.

Honkongiečius incidentas tiek suglumino, tiek pralinksmino.

Vietos televizijos „iCable“ kalbinta moteris eidama pro nusikaltimo vietą pajuokavo: „Vogčiau medicinines kaukes, o ne tualetinį popierių.“

Pusiau autonominis Kinijos miestas, kuriame užfiksuoti 58 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, susidūrė su dideliu apsauginių kaukių stygiumi.

Honkongą apėmusią isteriją dėl koronaviruso protrūkio žemyninėje Kinijoje iš dalies pakurstė tragiška pastarojo meto reakcijos į mirtinas ligas patirtis.

2003 metais per ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) protrūkį, prasidėjusį šalies žemyninėje dalyje ir iš pradžių Pekino mėgintą nuslėpti, mirė maždaug 299 honkongiečiai. Dėl šios patirties miesto visuomenė iki šiol nepasitiki valdžia sveikatos apsaugos klausimais.

Naujasis koronaviruso protrūkis taip pat kilo tuo metu, kai Pekino remiama vadovybė turi istoriškai žemus populiarumo reitingus, kadangi atsisakė patenkinti pernai daugelį mėnesių trukusio prodemokratiško protesto judėjimo reikalavimus.

Valdžia dėl paniško pirkimo kaltina gandus internete, ir teigia, kad maisto ir namų ūkio reikmenų atsargos lieka stabilios.

Tačiau šių prekių stygius susidarė dėl paniško pirkimo viename iš pasaulio tankiausiai apgyvendintų miestų, kur prekybos centrų ir vaistinių plotas yra ribotas.

Internete paskelbtose nuotraukose matyti, kaip kai kurie honkongiečiai išdidžiai užpildo savo ankštus butus prisipirktomis tualetinio popieriaus ritinėlių pakuotėmis.

Sekmadienį miesto Vartotojų tarybos vadovė perspėjo žmones nekaupti savo butuose ritinėlių, nes jie yra linkę pelyti esant drėgnam klimatui, kuris vyrauja Honkonge.

Ji taip pat pakartojo, kad miesto parduotuvėse – apstu tualetinio popieriaus.

Prekybos centrų tinklas „Wellcome“ pirmadienį įvykdytą apiplėšimą pavadino „beprasmišku poelgiu“ ir paragino žmones nekaupti namuose tualetinio popieriaus.

„Norėtume pabrėžti, kad turime pakankamas tualetinio popieriaus ritinėlių atsargas, kad patenkintume paklausą, – nurodoma tinklo pareiškime. – Laikiną stygių sukėlė staigus ir neįprastas paklausos augimas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
:DDDD

Julijonas

Julijonas portretas
Dabar ši gauja gales šikt be atokvepio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių