Quantcast

Ispanijos parlamentas dėl COVID-19 pusei metų pratęsė nepaprastąją padėtį

Ispanijos parlamentas ketvirtadienį pritarė siūlymui pusei metų pratęsti nacionalinę nepaprastąją padėtį, įvestą koronaviruso plitimui sustabdyti.

Ministro pirmininko Pedro Sanchezo (Pedro Sančeso) kairiųjų mažumos vyriausybė sekmadienį įvedė nacionalinę nepaprastąją padėtį 15 dienų, o parlamentui pritarus jos pratęsimui nepaprastoji padėtis galios iki gegužės 9 dienos.

Įvedus nepaprastąją padėtį Ispanijos 17 regionų vyriausybės, atsakingos už sveikatos apsaugą, galės imtis priemonių žmonių judėjimui suvaržyti, įskaitant komendanto valandą ir savo sienų uždarymą.

Nepaprastosios padėties pratęsimui pritarė 194 įstatymų leidėjai, 53 balsavo prieš ir 99 balsavime nedalyvavo. Tarp nedalyvavusiųjų buvo įstatymų leidėjai iš pagrindinės opozicinės dešiniojo sparno Liaudies partijos (PP), raginusios šį terminą pratęsti tik iki gruodžio mėnesio.

„Regionų vyriausybėms suteikti platūs saugumo ir stabilumo horizontai, derindamos su Sveikatos ministerija jos gali imtis būtinų priemonių kovai su COVID-19“, – po balsavimo paskelbė vyriausybė socialiniame tinkle „Twitter“.

Tai jau antras kartas nuo pandemijos pradžios, kai Ispanija įveda nacionalinę nepaprastąją padėtį.

Pirmą kartą ji buvo įvesta kovo viduryje ir truko iki birželio pabaigos. Pasinaudojant nepaprastąja padėtimi buvo paskelbtas griežtas karantinas, žmonėms buvo leidžiama išeiti iš namų tik vykstant į darbą, medicinos įstaigas arba įsigyti maisto.

Ispanijos vyriausybė sako norinti šį kartą išvengti griežto karantino.

Nuo to laiko, kai birželį Ispanijoje buvo atšauktas karantinas, koronaviruso atvejų skaičius šalyje auga, kasdien registruojama tūkstančiai naujų atvejų. Hospitalizuojamų ligonių skaičius taip pat yra didelis, nors mažesnis nei kovą ir balandį.

Praėjusią savaitę Ispanija tapo pirmąja Europos Sąjungos valstybe, kur patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius peršoko vieną milijoną, nuo infekcijos mirė daugiau nei 35 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių