Quantcast

Ispanijoje už listerioze užkrėstos produkcijos gamybą suimti šeši žmonės

Ispanijos civilinė gvardija per operaciją, susijusią su listerioze užkrėstos produkcijos gamyba, suėmė šešis žmones. Tai ketvirtadienį pranešė Ispanijos teisėsaugos institucijoms pagalbą teikusi Europos policijos agentūra (Europolas).

„Suimti šeši žmonės, dar du sulaikyti, – sakė organizacijos atstovai. – Nors šie asmenys jau nuo praėjusių metų žinojo, kad jų bendrovės produkcija užkrėsta listerioze, jie nepranešė apie tai valdžios institucijoms ir tęsė pardavimus“.

Per operaciją taip pat buvo konfiskuota 17 tonų produkcijos, kuri gali būti užkrėsta listerioze. Ji išgabenta sunaikinti.

Ispanijos pareigūnų nuomone, suimtieji gali būti atsakingi už kelis listeriozės protrūkius Ispanijoje šįmet ir praėjusiais metais, nuo kurių nukentėjo mažiausiai 193 žmonės. Kompanija daugiausia veikė Ispanijoje, bet keli susirgimo atvejai susiję ir su Vokietija, Didžiąja Britanija bei Prancūzija.

Listeriozė – tai bakterinė infekcija, pažeidžianti centrinę nervų sistemą ir galinti sukelti meningitą ir encefalitą. Šia liga dažniausiai užsikrečia nėščios moterys, naujagimiai, pagyvenę žmonės ir žmonės, kurių imuninė sistema yra nusilpusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė

Danutė  portretas
LIETUVOJE SENIAI. NIEKAS NEATSAKO. DIDELI PINIGAI SLEPIA?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių