Quantcast

Ispanijoje įgriuvus restorano stogui žuvo keturi žmonės, 21 sužeistas

  • Teksto dydis:

Ispanijos turistų pamėgtoje Maljorkos saloje ketvirtadienį įgriuvus restorano stogui, žuvo keturi žmonės, o dar 21 buvo sužeistas, pranešė vietos gelbėtojai.

„Keturi žmonės žuvo ir maždaug 21 yra sužeistas“, – sakė pagalbos tarnybų atstovė. Ji pridūrė, kad tarp nukentėjusiųjų yra kelių tautybių žmonių.

Žuvo du vokiečių turistai, senegalietis ir ispanė, pranešė policija.

„Aukos yra 20-metė ir 30-metė vokietės, 23 metų amžiaus darbuotoja ispanė ir 44 metų amžiaus vyras iš Senegalo“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas spaudai.

Gelbėjimo tarnybos socialiniame tinkle „X“ parašė, kad septynių nukentėjusiųjų būklė yra labai sunki, o dar devyni nukentėjusieji patyrė rimtus sužalojimus.

Vėlyvą ketvirtadienio popietę į pietus nuo Viduržemio jūros salos sostinės Palmos esančiame Plaja de Palmos rajone sugriuvo dviejų aukštų pastatas.

Buvo pasitelkta daugybė ugniagesių gelbėtojų, greitosios pagalbos automobiliai vežė nukentėjusiuosius į ligonines, o policija užtvėrė gatvę, kad gelbėtojai galėtų dirbti, pranešė įvykio vietoje buvęs AFP žurnalistas.

Tiksli griūties priežastis nežinoma.

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) „X“ perdavė užuojautą aukų šeimoms, sakydamas, kad „atidžiai stebi siaubingos griūties pasekmes“.

Jis pridūrė, jog centrinė vyriausybė yra pasirengusi siųsti visus reikiamus išteklius, kad padėtų regioninėms institucijoms susitvarkyti.

P. Sanchezas teigė, kad kalbėjosi su Balearų salų regiono, kuriam priklauso Maljorka, prezidente ir miesto meru.

Balearų salų prezidentė Marga Prohens (Marga Proens) sakė, kad žinia ją sukrėtė, ir pridūrė, kad siunčia „meilę ir šilumą keturių žuvusiųjų šeimoms“.

Tragedija įvyko prasidėjus intensyviam turistų sezonui salyne, paplūdimio alėjoje, kur įsikūrusios kelios parduotuvės ir pramogų vietos.

2009 metais Palmoje sugriuvus trijų aukštų pastatui žuvo septyni žmonės, įskaitant du vokiečius ir tris kolumbiečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas daros?

Kas daros? portretas
Kaip trečio pasaulio šaly
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių