Quantcast

Islandija visiems atvykstantiesiems siūlys pasitikrinti dėl koronaviruso

Sėkmingai koronaviruso protrūkį suvaldžiusi Islandijoje, kurioje statistiškai vienam gyventojui tenka daugiausia pasaulyje atliktų testų dėl COVID-19, iš užsienio atvykusiems keliautojams bus siūloma pasidaryti koronaviruso testą ir taip išvengti privalomos 14 dienų saviizoliacijos.

Šiaurės Atlante esanti valstybė patvirtino 1 801 COVID-19 atvejį ir 10 mirčių nuo šios ligos. Gegužę šalyje patvirtinti tik trys COVID-19 atvejai.

Vyriausybė pranešė mažiausiai iki birželio 15 d. siūlysianti Reikjaviko Keflaviko oro uoste nusileidusiems keliautojams iš užsienio atlikti tyrimus dėl koronaviruso, kurių kainą iš pradžių padengs valstybė, tačiau keliautojai vėliau turės grąžinti pinigus už atliktą tyrimą.

Pagal šią sistemą, kai atvykęs užsienietis pateiks tyrimui mėginį, jis galės vykti į viešbutį ar namus, o vėliau tą pačią dieną sužinos tyrimo rezultatą. Jei tyrimas bus teigiamas, atvykėlis privalės saviizoliuotis 14 dienų.

Atvykę užsieniečiai taip pat galės pateikti medicininį dokumentą, įrodantį, kad jie nėra užsikrėtę koronavirusu. Tokiu atveju jiems nereikės darytis tyrimo.

Islandijoje iki šiol atliktas 54 791 tyrimas dėl koronaviruso. Taigi, ištirta daugiau nei 15 proc. visų 364 tūkst. šalies gyventojų.

Vyriausybės teigimu, į Islandiją atvykę užsieniečiai taip pat privalės įsidiegti ir naudoti valstybinę COVID-19 kontaktų nustatymo programėlę, kuria naudojasi 40 proc. Islandijos gyventojų.

Pandemijos metu Islandijos sienos esą bus atviros kitoms Šengeno erdvės šalims.

Nuo balandžio 24 d. visiems iš užsienio atvykusiems žmonėms privaloma 14 dienų saviizoliacija. Tokia priemonė nuo sausio pabaigos įvesta visiems Islandijos piliečiams ir nuolatiniams gyventojams, atvykusiems iš didelės rizikos zonų.

Pasak Vyriausybės, jei Keflaviko oro uoste diegiama sistema pasitvirtins, bus svarstoma panašias priemones įvesti ir kituose sienos kirtimo punktuose. Islandija taip pat turi nuolatinius keltų reisus, jungiančius salą su Danija ir Farerų salomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių