Quantcast

Išlaisvintas Melitopolio meras: septynias valandas praleidau su maišu ant galvos

  • Teksto dydis:

Rusijos karių pagrobtas, bet vėliau ukrainiečių išlaisvintas Melitopolio meras Ivanas Fedorovas papasakojo, ką jam teko ištverti nelaisvėje pas okupantus.

I. Fedorovas buvo laikomas Melitopolio areštinėje. Kalbėdamas televizijos kanale „Nastojaščeje Vremia“ meras pripažino – tai, ką jam teko ištverti, buvo išties sunki patirtis.

„Būti septynias valandas su maišu ant galvos ir nežinoti, kur esi, kur tave gabena žmonės, nekeliantys jokio pasitikėjimo“, – pasakojo I. Fedorovas.

Melitopolio meras atviravo, kai Rusijai reikėdavo derėtis, su juo kameroje būdavo penki arba septyni ginkluoti kareiviai.

Kaip skelbia „Spark Chronicles“, Melitopolio merą Rusijos kariai pagrobė, nes jis atsisakė bendradarbiauti. Ukrainos vidaus reikalų ministro Antono Geraščenkos patarėjas per „Telegram“ aiškino, kad I. Fedorovą pagrobė dešimties rusų grupė, kuri uždėjo jam ant galvos plastikinį maišą.

Pagrobėjai „sulaikė jį miesto krizių centre, kur jis dirbo siekdamas paremti piliečius. I. Fedorovo kabinete buvo Ukrainos vėliava“, – aiškino A. Geraščenka.

Teigiama, kad I. Fedorovas buvo pagrobtas būtent todėl, kad atsisakė bendradarbiauti su okupacinėmis pajėgomis – atsisakė nuimti Ukrainos vėliavą. Melitopolio meras buvo pagerbtas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio.

„Didžiuojuosi savo šalimi. ir kiekvieno ukrainiečio, kuris šiandien, būdamas žmogiškųjų galimybių ribose, daro viską, kas įmanoma, kad išgelbėtų mūsų valstybę. Esu dėkingas visiems Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojams, visiems, kurie dabar yra gynybos linijoje, gydytojams, savanoriams – susivienijome dėl savo valstybės, savo ateities ir gyvybės. Ukraina išgyvens: dėl to padarysime viską“, – portalui Giornale.it sakė meras I. Fedorovas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMariupolio merasIvanas Fiodorovaspagrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių