Quantcast

Įsiutęs Haičio senatorius pradėjo šaudyti į susirinkusius protestuotojus

Vienas Haičio senatorius pirmadienį ėmėsi vaikyti prie parlamento susirinkusius protestuotojus ir pradėjo šaudyti iš pistoleto, o per šį incidentą buvo sužeistas fotonaujienų žurnalistas.

Senatorius Jeanas-Marie Ralphas Fethiere'as (Žanas Mari Ralfas Fetjeras), Haičio valdančiosios partijos narys, tvirtino, kad ėmėsi savigynos, kai opozicijos protestuotojai įsiveržė į parlamento pastatą sostinėje Port o Prense, mėgindami sutrikdyti Senato darbą.

„Aš gyniausi. Teisėta savigyna yra šventa teisė“, – vietos žiniasklaidai sakė J.-M. R. Fethiere'as ir pridūrė nežinojęs, kad nukentėjo žurnalistas.

Naujienų agentūros „The Associated Press“ fotografas buvo lengvai sužeistas į skruostą pataikiusios kulkos skeveldros, sakė su juo susitikęs naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Fotografas, prašęs neviešinti jo vardo, atrodė sąmoningas, bet buvo smarkiai sukrėstas, tad jį teko hospitalizuoti.

Jis nesugeba vadovauti, ir dėl to mūsų vargai tampa daug didesni.

Premjeras Fritzas-Williamas Michelis (Fricas Viljamas Mišelis), paskirtas liepos pabaigoje, ketino kartu su savo ministrais pasirodyti Senate, turinčiais patvirtinti jo bendrąją politiką. Šis žingsnis yra svarbus vyriausybei pradedant darbą.

Po pirmadienį ryte įvykusio incidento Senato sesija buvo atidėta neribotam laikui.

Haičio prezidentas Jovenelis Moise'as (Žovenelis Moizas) atšaukė kelionę į Niujorką, kur jis turėjo dalyvauti Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, sakoma pirmadienį vakare prezidentūros paskelbtame pranešime.

Scanpix nuotr.

Planuota, kad jis išvyks sekmadienį, bet anksčiau J. Moise'as sakė atidėjęs kelionę, kol bus patvirtinta vyriausybė.

Anksčiau pirmadienį keli šimtai protestuotojų išėjo į gatves pareikšti nusivylimo J. Moise'o politika ir pastatė barikadų.

„Nenorime girdėti apie ministro pirmininko ratifikavimą. Mums iškilę rūpesčių ne dėl vyriausybės, o dėl prezidento: Jovenelis Moise'as yra nekompetentingas, – sakė protestuotojas Didier Benelis (Didjė Benelis). – Jis nesugeba vadovauti, ir dėl to mūsų vargai tampa daug didesni.“

Sostinės komerciniuose rajonuose protestuotojai daužė parduotuvių vitrinas ir automobilių langus. Mažiausiai dvi transporto priemonės buvo padegtos, pasakojo ten esantis AFP žurnalistas.

Vienu metu demonstrantai susirėmė su pareigūnais prie viešbučio, kuriame, anot klaidingų gandų, buvo atvykę susitikti parlamento nariai. Šalimeis esanti parduotuvė buvo užimta ir padegta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kada taip Trampas pasielgs?.. :s

Arijas

Arijas portretas
Laukiniai papuasai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių