Quantcast

Irano sveikatos apsaugos viceministras užsikrėtė koronavirusu

Irano sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas užsikrėtė naujuoju koronavirusu, antradienį pranešė vienas ministerijos pareigūnas, šiitišką respubliką apėmus dideliam šios ligos protrūkiui.

„Pono Harirchi (Harirčio), sveikatos apsaugos ministro, pavaduotojo, kuris buvo kovos su koronavirusu priešakinėse linijose, tyrimo dėl koronaviruso rezultatas buvo teigiamas“, – per „Twitter“ parašė sveikatos apsaugos ministro patarėjas žiniasklaidos reikalams Alireza Vahabzadeh (Alireza Vahabzada).

Viceministras Irajas Harirchi (Iradžas Harirčis) per pirmadienį surengtą spaudos konferenciją su vyriausybės atstovu spaudai Ali Rabiei (Ali Rabėjumi) retkarčiais sukosėdavo ir atrodė išpiltas prakaito.

Tuo metu jis paneigė vieno parlamento nario pareiškimą, esą vien šiitų šventame Komo mieste nuo šio koronaviruso mirė 50 žmonių. Jis pažadėjo atsistatydinti, jeigu bet per pusę mažesnis skaičius būtų tiesa.

Valstybinės televizijos parodytame vaizdo įraše sveikatos viceministras drąsiai prisipažino, kad užsikrėtė.

„Aš taip pat užsikrėčiau koronavirusu, – sakė I. Harirchi veikiausiai paties nufilmuotame vaizdo įraše. – Praėjusį vakarą aš pradėjau karščiuoti, ir maždaug vidurnaktį pirminis tyrimas  (tyrimo dėl koronaviruso rezultatas) buvo teigiamas“.

„Nuo to laiko save izoliavau. Prieš kelias minutes man buvo pranešta, kad mano vėliausias tyrimas buvo paskutinis, ir dabar pradedu gydytis“,  – nurodė jis.

„Virusas neskirsto“

„Norėjau jums pasakyti, kad ... tikrai nugalėsime šį virusą per kelias artėjančias savaites“, – paskelbė I. Haririchi.

Tačiau jis perspėjo iraniečius saugotis, nes „virusas neskirsto“ ir vienodai yra pavojingas visiems, nepriklausomai nuo jų padėties.

Po pranešimo apie susirgusį viceministrą, šalia jo pirmadienį stovėjęs vyriausybės atstovas A. Rabiei antradienį pasirodė kitoje vienoje konferencijoje su šalies pramonės ministru ir kitais pareigūnais.

Antradienį Iranas patvirtino dar tris mirties ir 34 užsikrėtimo atvejus. Oficialiais duomenimis, koronavirusas Irane pareikalavo 15 gyvybių,  juo užsikrėtė  95 žmonės.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, už Komo miesto ribų daugiausia mirė ir užsikrėtė tie, kurie neseniai lankėsi šiame šiitų šventame mieste.

Ministerijos atstovas  Kiyanoushas Jahanpouras (Kianušas Džahanpūras) pranešė, kad 16 naujų koronaviruso atvejų patvirtina Kome, devyni – Teherane ir po du Alborze, Gilane ir Mazandarane.

Panašu, kad virusas Irane plinta į naujus rajonus. Po vieną naują atvejį pranešta iš Farso ir Rezavi Chorosano  provincijų bei Kešmo salos.

Nors Komas tapo koronaviruso protrūkio židiniu Irane, iki šiol jame nepaskelbtas karantinas.

Sveikatos ministras Saeedas Namakis (Saidas Namakis) aiškindamas tokią padėtį antradienį pareiškė, kad karantinas yra „senas metodas“.

„Mes vis dar nesutariame dėl miestų karantinavimo, nes manome, kad žmonės yra pakankamai kultūringi, kad susilaikytų nuo kelionių iš infekcijos apimtų miestų į kitas vietas“, – sakė jis naujienų agentūrai ISNA.

Slovakijos premjeras neigia užsikrėtęs koronavirusu

Slovakijos ministras pirmininkas Peteris Pellegrinis, šeštadienį paguldytas į ligoninę po to, kai grįžo iš Europos Sąjungos viršūnių susitikimo smarkiai karščiuodamas ir persišaldęs, kategoriškai neigia socialiniuose tinkluose ir Vakarų Europos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, jog jam nustatytas koronavirusas.

Tai antradienį žurnalistams pareiškė Slovakijos vyriausybės spaudos tarnybos atstovai.

„Tai visiškai neatitinka tikrovės, – sakė jis. – Pats premjeras pavadino tai (pranešimus apie jo savijautą) visiška nesąmone“.

Kaip pažymėjo spaudos tarnybos atstovai, Slovakijos vyriausybės vadovas aktyviai dirba ligoninėje. Politikas netrukus turėtų ją palikti. Jau antradienio vakarą jis planuoja dalyvauti televizijos debatuose, skirtuose vasario 29 d. įvyksiantiems parlamento rinkimams.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 30-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino apie 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 2663 infekuotieji jau mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip mūsų premjeras paskutinę akimirką vos spėjęs iš skelbiamo ligos židinio pabėgt?.. - neužsilenkė nuo vėžiuko, tai dabar nuo 'karūnos' nusibaigs... kiek dar seimūnų neturės būti į Seimą įleisti?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių