Quantcast

Irano prezidentas: už lėktuvo katastrofą atsakingi žmonės turėtų būti nubausti

Irano prezidentas Hassanas Rouhanis antradienį pareiškė, kad visi už Ukrainos lėktuvo numušimą atsakingi asmenys turėtų būti nubausti.

„Tie, kas buvo kalti arba aplaidūs, turės atsakyti (už savo veiksmus), tai šio incidento atveju labai svarbu mūsų žmonėms, – sakė H. Rouhanis, o jo kalbą transliavo Irano televizija. – Visi, kurie yra baustini, turės būti nubausti.“

„Teisėsaugos atstovai turi suformuoti specialų teismą, kuriame dalyvautų aukšto lygio teisėjai ir dešimtys ekspertų...Tai stebės visas pasaulis“, – teigė Irano prezidentas.

Praėjusį trečiadienį Irano raketa numušė Ukrainos keleivinį lėktuvą, jam vos spėjus pakilti iš Teherano oro uosto. Incidento metu žuvo visi 176 lėktuvu skridę keleiviai ir įgula.

Iranas keletą dienų neigė JAV žvalgybos informacija paremtus Vakarų šalių kaltinimus, kad lėktuvą numušusi raketa, tačiau šeštadienį Teheranas galiausiai patvirtino šią versiją.

Vakarų šalys spaudžia Iraną užtikrinti išsamų ir skaidrų tyrimą.

Pirmadienį internete paviešinti vaizdo įrašai iš Irano rodo, kad šalies gyventojai į gatves renkasi jau trečią dieną iš eilės, dauguma protestuotojų skanduoja prieš Teheraną nukreiptus šūkius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių