Quantcast

Irano prezidentas: atkeršysime už Revoliucinės gvardijos pulkininko nužudymą

Iranas atkeršys už Teherane nušauto Revoliucinės gvardijos pulkininko nužudymą, pirmadienį perspėjo prezidentas Ebrahimas Raisi.

Pulkininkas Sayyadas Khodai sekmadienį buvo motociklais važiuotų užpuolikų nužudytas prie savo namų. Iranas apkaltino „elementus, susijusius su pasauline arogancija“ – šiuo terminu jis vadina Jungtines Vastijas ir Vašingtono sąjungininkes, įskaitant Izraelį. Tai buvo daugiausiai dėmesio sulaukusi žmogžudystė Irane nuo žymiausio branduolinės programos mokslininko Mohseno Fakhrizadeho nužudymo 2020 m. lapkritį.

E. Raisi sakė: „Reikalauju, kad saugumo pareigūnai rimtai persekiotų (žudikus), ir neabejoju, kad už šio didžio kankinio kraują bus atkeršyta“. „Nėra jokių abejonių, kad prie šio nusikaltimo rankas pridėjo pasaulinė arogancija“, – pridūrė jis, pakartodamas tai, ką ankstesnę dieną sakė gvardija.

Islamo revoliucinės gvardijos korpusas – ideologinė Irano kariuomenės dalis – apibūdino S. Khodai kaip „šventovės gynėją“ – taip vadinami tie, kurie Islamo respublikos vardu dirba Sirijoje ar Irake. Iranas išlaiko didelę politinę įtaką abiejose šalyse ir ypač palaiko prezidento Basharo al Assado režimą aršiame Sirijos pilietiniame kare. Valstybinė televizija pažymėjo, kad S. Khodai buvo „žinomas“ Sirijoje, kur Iranas dislokavo „karinius patarėjus“ ir tai pripažįsta.

Penkios kulkos

Oficiali naujienų agentūra IRNA pranešė, kad S. Khodai buvo nužudytas penkiomis kulkomis, kai sekmadienį maždaug 16 val. grįžo namo. Agentūra paskelbė nuotraukas, kuriose matyti vyras, susmukęs ant balto automobilio vairuotojo sėdynės, ant jo mėlynų marškinių apykaklės ir dešinės rankos matyti kraujas. Jis prisisegęs saugos diržu, priekinis keleivio pusės stiklas peršautas.

Naujienų agentūra „Fars“ pranešė, kad nužudymo vietoje apsilankęs valstybės prokuroras nurodė „greitai nustatyti ir suimti šios nusikalstamos veikos autorius“. Gvardija pranešė sulaikiusi kelis „su sionistinio režimo žvalgybos agentūra siejamus banditus“, taip Iranas vadina savo priešą Izraelį. Pareiškime sakoma, kad įtariamieji dalyvavo daugelyje nusikaltimų, įskaitant „plėšimus, grobimus ir vandalizmą“.

S. Khodai nužudytas tuo metu, kai Irano ir pasaulio galybių derybos, kuriomis siekiama atnaujinti 2015 m. nutrūkusį branduolinį susitarimą, nuo kovo yra įstrigusios. Viena didžiausių kliūčių yra Teherano reikalavimas išbraukti Revoliucinę gvardiją iš JAV teroristų sąrašo – Vašingtonas šį prašymą atmeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
neveltui zydai ir sulinde jav sluoksniuose ir jauciasi stiprus po jav veliava ir vykdo terorizma visur pradedant berija andropovu dusansky ir kt kgb istais dabar mosad mason hazar ir visa saika setonsionistyniu grupiu globalistu sistemoje kuriu nekencia visas arabu pasaulis '''
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių