Quantcast

Irane įvykdyta mirties bausmė 2017 metų protestus skatinusiam žurnalistui

Irane įvykdyta mirties bausmė buvusiam opozicijos veikėjui ir žurnalistui Ruhollah Zamui (Ruholai Zamui), kurį laiką gyvenusiam tremtyje Prancūzijoje, apkaltintam 2017 metais kilusių didelių protestų dėl ekonominės padėties kurstymu internetu, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Irano valstybinė televizija ir naujienų agentūra IRNA nurodė, kad R. Zamas buvo pakartas anksti šeštadienio rytą, aukščiausiajai teismo institucijai patvirtinus nuosprendį dėl nusikaltimų prieš šiitišką respubliką rimtumo.

Birželį teismas skyrė R. Zamui mirties bausmę, pripažinęs jį kaltu dėl „pasaulyje skleisto pakrikimo“. Tokia formuluotė dažnai vartojama bylose, susijusiose su šnipinėjimu arba mėginimais nuversti Irano vyriausybę.

R. Zam’s tinklalapyje ir populiariame socialinio tinklo „Telegram“ kanale būdavo skelbiamas planuojamų protestų laikas ir kompromituojanti informacija apie pareigūnus, tiesiogiai metant iššūkį Irano šiitų teokratijai.

Demonstracijos, prasidėjusios 2017 metų pabaigoje, buvo didžiausias iššūkis Irano valdžiai nuo 2009 metų Žaliojo judėjimo protestų. Jos taip pat tapo pagrindu panašiems masiniams neramumams praeitų metų lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Oi kaip faina, o dar fainiau būtų jaigu tą patį ir lietuvoje padarytų, tai nusikaltėliai bent susimastytų.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Irane įvykdyta mirties bausmė 2017 metų protestus skatinusiam žurnalistui. Raimondas Čiuplys, tai kiek tam žurnalistui buvo metų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių