Quantcast

Irane įkliuvo dar vienas degalų kontrabandininkų laivas?

Iranas sulaikė laivą, kaip įtariama, naudotą degalų kontrabandai, ir areštavo vienuolika jo įgulos narių per operaciją šalia gyvybiškai svarbaus naftą gabenančių tanklaivių maršruto, pirmadienį paskelbė valstybinė televizija.

Islamo revoliucinės gvardijos jūrų pajėgų patrulis netoli Hormūzo sąsiaurio perėmė laivą, gabenusį 250 tūkst. litrų degalų, paskelbė valstybinės televizijos tinklalapis, remdamasis šių pajėgų vado informacija.

„Šis laivas plaukė iš Bandare Lengės link Jungtiniu Arabų Emyratų ir buvo sulaikytas už 32 km į rytus nuo Didžiojo Tunbo salos“, – sakė brigados generolas Ali Ozmayi (Ali Ozmajis).

„Laivo įgulos vienuolika narių buvo areštuoti“, – pridūrė jis, bet nenurodė, kada įvyko ši operacija ir kurių šalių piliečiai yra įgulos nariai.

Valstybinės televizijos reportaže matyti žvejybos tralerio dydžio laivas atvirais triumo liukais, pro kuriuos matyti rezervuarai, iš pažiūros pilni degalų.

Šis laivas – jau antrasis areštuotas šį mėnesį. Rugsėjo 7-ąją Hormūzo sąsiauryje buvo sulaikytas kitas įtariamas degalų kontrabandininkų laivas ir jo dvylika įgulos narių filipiniečių.

Įtampa Persijos įlankos regione yra smarkiai padidėjusi po praeitą savaitgalį surengtų bepiločių skraidyklių atakų Saudo Arabijoje prieš du stambius naftos kompleksus. Jungtinės Valstijos dėl šių išpuolių apkaltino Iraną.

Aštri priešprieša tarp Teherano ir Vašingtono tęsiasi nuo praeitų metų gegužės, kai Jungtinės Valstijos vienašališkai pasitraukė iš daugiašalės sutarties, turinčios suvaržyti Irano branduolinę programą mainais į sankcijų sušvelninimą.

Įtampą didino mįslingos atakos prieš laivus, bepiločių skraidyklių numušimas ir tanklaivių sulaikymai Hormūzo sąsiauryje, per kurį išplukdoma trečdalis jūra gabenamos naftos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių