Quantcast

Iranas įvykdys mirties bausmę šnipui, padėjusiam JAV nužudyti Q. Soleimani

Iranas antradienį pranešė, kad įvykdys mirties bausmę už šnipinėjimą JAV ir Izraeliui nuteistam vyrui, padėjusiam surengti ataką, per kurią buvo nukautas iraniečių aukščiausio rango generolas.

Apie tai pranešta Irano aukščiausiajam teismui patvirtinus Mahmoudui Mousavi Majdui (Mahmudui Musaviui Madždui) paskelbtą nuosprendį.  

M. M. Majdas buvo nuteistas už tai, kad už didžiulį finansinį atlygį iš Izraelio žvalgybos agentūros „Mossad“ ir JAV Centrinės žvalgybos agentūros  šnipinėjo Irano ginkluotąsias pajėgas, „ypač Kudso pajėgas, taip pat kankinio generolo Qasemo Soleimani (Kasemo Soleimanio) buvimo vietą ir judėjimą“, sakė teismų sistemos atstovas Gholamhosseinas Esmaili (Golamhoseinas Esmailis) televizijos transliuotoje spaudos konferencijoje.   

Aukščiausiasis teismas paliko galioti M. M. Majdui skirtą mirties bausmę, kuri bus įvykdyta „greitu metu“, pridūrė jis. 

Generolas Q. Soleimani, vadovavęs Irano Revoliucinės gvardijos elitinėms Kudso (Jeruzalės) pajėgoms, atsakingoms už Teherano operacijas užsienyje, buvo nukautas sausio mėnesį per JAV bepiločio orlaivio smūgį Bagdade. 

Iranas vasarį paskelbė analogišką nuosprendį Amirui Rahimpourui (Amirui Rahimpurui), nuteistam už šnipinėjimą CŽV ir bandymą parduoti informacijos apie šiitiškos respublikos branduolinę programą.      

Pernai gruodį Teheranas paskelbė sulaikęs aštuonis žmones, „susijusius su CŽV“ ir dalyvavusius lapkritį visame Irane vykusiuose protestuose, kuriuos išprovokavo netikėtas degalų kainų padidinimas.  

2019 metų liepą Iranas taip pat paskelbė išardęs CŽV šnipų tinklą. Anot jo, nuo 2018 metų kovo iki 2019 metų kovo buvo areštuota iš viso 17 įtariamųjų, dalis jų vėliau buvo nuteisti myriop. 

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) tąsyk tokius Irano pareiškimus pavadino „visiškai melagingais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Isdaviku niekas nemegsta.

nordland

nordland portretas
jav tas visiskai dzin .... jis jau panaudotas ir galite su juo daryti ka norite. sirijoje jie tukstancius kurdu paliko ant ledo, kai tik jie tapo nebereikalingi, o cia tik kazkoks snipelis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių