Quantcast

Iranas dėl generolo nužudymo JAV pajėgas pripažino „teroristinėmis“

Irano parlamentas antradienį priėmė teisės aktą, kuriuo pripažino visas JAV pajėgas „teroristinėmis“ dėl įtakingo iraniečių generolo nužudymo per amerikiečių bepiločio orlaivio antskrydį praėjusią savaitę.

Irano revoliucinės gvardijos Kudso (Jeruzalės) pajėgų vadas Qasemas Soleimani (Kasemas Soleimanis) ir Irako sukarintų pajėgų tinklo „Hashed al Shaabi“ vado pavaduotojas Abu Mahdi al Muhandisas (Abu Mahdis Muhandisas) buvo nukauti praėjusį penktadienį per JAV bepiločio orlaivio smūgį netoli Bagdado oro uosto. Dėl šio antskrydžio smarkiai išaugo įtampa tarp Vašingtono ir Teherano.

Remiantis naujai priimtu teisės aktu, visos JAV pajėgos, Pentagono ir su juo susijusių organizacijų darbuotojai, agentai ir vadai, taip pat asmenys, įsakę nužudyti Q. Soleimani, pripažįstami „teroristais“.

„Bet kokia pagalba šioms pajėgoms, įskaitant karinę, žvalgybinę, finansinę, techninę, paslaugų ar logistinę, bus laikoma bendradarbiavimu [vykdant] teroro aktą“, – pareiškė parlamentas.

Įstatymų leidėjai taip pat patvirtino siūlymą 200 mln. eurų padidinti Irano revoliucijos gvardijos užsienio operacijų pajėgų „Quds“, kurioms vadovavo Q. Soleimani, biudžetą.

Minimas teisės aktas yra praėjusių metų balandį priimto įstatymo, kuriuo JAV pripažintos „valstybinėmis terorizmo rėmėjomis“, o jų pajėgos regione – „teroristinėmis grupuotėmis“, pataisyta versija.

Irano Aukščiausioji nacionalinio saugumo taryba pareiškė, kad tokių priemonių imtasi JAV pripažinus Irano Revoliucinę gvardiją „teroristine organizacija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
Susprogdino Irane? Musulmonus jau turejo Europa ir Armenijoj, ir Bulgarijoj. Gal jie su gėlėmis buvo atvykę? Ne visi musulmonai teroristai- tik visi teroristai musulmonai...

Hahaha

Hahaha portretas
Tai ,kad ir pripažinti nereikėjo jie tokie ir yra

ir be pripažinimo a i š k u,

ir be pripažinimo a i š k u, portretas
kad JAV toks iš pasalų banditiškas ž u d y m a s yra t e r o r i s t i n i s.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių