Quantcast

Irake per mirtininkų išpuolį oazėje žuvo aštuoni žmonės

  • Teksto dydis:

Oazėje į pietus nuo Bagdado per retą mirtininkų išpuolį pirmadienį žuvo aštuoni ir buvo sužeisti dar mažiausiai šeši žmonės, pranešė Irako pareigūnai.

Išpuolį Ain al Tamere surengė šeši sprogdintojai mirtininkai, kurių kai kuriuos saugumo pajėgos galėjo nukauti dar nespėjusius susisprogdinti.

Karbalos provincijos tarybos narys Masumas al Tamimi (Masumas Tamimis) sakė, kad šeši lengvaisiais ginklais ir sprogmenimis ginkluoti mirtininkai pirmadienį bandė patekti į Ain al Tamerą, bet susirėmė su saugumo pajėgomis ir atsitraukė į al Džihado rajoną, kur susisprogdino.

M.al Tamimi sakė, kad žuvo aštuoni žmonės; tokį skaičių patvirtino vienas gydytojas.

Vidaus reikalų ministerija paskelbė pareiškimą, kuriame nurodė, kad penkis sprogdintojus nukovė saugumo pajėgos, o šeštas susisprogdino vienuose namuose.

Atsakomybės už šią ataką kol kas niekas neprisiėmė, bet mirtininkų išpuolius Irake dažnai vykdo džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Atakos Irako pietuose yra retos, ypač palyginus su dažnais sprogdinimais Bagdade.

Tačiau Ain al Tameras, esantis 50 km nuo šiitų šventojo Karbalos miesto, yra Anbaro provincijos, kuri ilgai buvo saugus džihadistų prieglobstis, pakraštyje.

Panaši ataka Ain al Tamere buvo įvykdyta rugpjūčio pabaigoje; tada žuvo 18 ir buvo sužeisti mažiausiai 26 žmonės. Atsakomybę už tą ataką prisiėmė IS.

Ši džihadistų grupuotė 2014 metais užėmė dideles teritorijas į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado, bet JAV aviacijos remiamos Irako pajėgos jau atkovojo daug prieš dvejus metus prarastų teritorijų.

Šiuo metu Irako pajėgos vykdo puolimą šalies šiaurėje esančiam Mosulo miestui atkovoti. Mosulas yra paskutinis didelis IS tebekontroliuojamas Irako miestas.

Tačiau džihadistai net ir prarasdami pozicijas sugeba rengti bombų sprogdinimus ir kitokias atakas vyriausybės kontroliuojamoje teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių