Quantcast

Irake per gaisrą ligoninės COVID-19 skyriuje žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 64

Irako pietuose per didžiulį gaisrą vienoje ligoninėje, apėmusį skyrių, kuriame buvo laikomi izoliuoti COVID-19 pacientai, žuvo 64 žmonės, antradienį patikslindamas duomenis naujienų agentūrai AFP sakė vienas sveikatos apsaugos pareigūnas.

„Paimti 64 [žuvusiųjų palaikai]; 39 [žuvusiųjų palaikai] identifikuoti ir perduoti šeimoms“, – sakė šis Di Karo teismo ekspertizės departamente dirbantis pareigūnas.

„Medikų komandoms ir aukų giminaičiams sunku identifikuoti likusius lavonus“, – sakė šaltinis ir pridūrė, jog žuvusiųjų skaičius dar gali didėti, nes baiminamasi, kad po pastato griuvėsiais yra daugiau aukų.

Gaisrą, vėlai pirmadienį kilusį Al Husseino (Huseino) ligoninėje Di Karo muchafazos sostinėje Nasirijoje, galiausiai suvaldė vietos civilinės gynybos ugniagesiai.

Vienas šaltinis medicinos tarnybose naujienų agentūrai AFP sakė, kad „pagrindinė gaisro priežastis... buvo deguonies balionų sprogimas“.

Šis pražūtingas gaisras Irako ligoninėje buvo jau antras tokio pobūdžio incidentas šalyje per pastaruosius tris mėnesius.

COVID-19 pacientų izoliacijos skyriuje, kur kilo gaisras, buvo 70 lovų.

Prie ligoninės susirinko dešimtys jaunų protestuotojų. Politinės „partijos mus sudegino“, skandavo jie.

Socialiniuose tinkluose taip pat pasipylė piktų pareiškimų, raginančių aukšto rango pareigūnus atsistatydinti.

Kaltininkus reikia atgrasyti... Valstybė privalo imtis būtinų priemonių... prieš korumpuotuosius.

„Kaltininkus reikia atgrasyti... Valstybė privalo imtis būtinų priemonių... prieš korumpuotuosius“, – anksti antradienį AFP sakė vienas jaunas protestuotojas.

Pasak jo, reikia „skaidrių tyrimų, kurie parodytų žmonėms, kad [valstybė] rimtai nusiteikusi padaryti galą šioms tragedijoms“.

Antradienį Irako prezidentas Barhamas Salihas dėl katastrofos Al Husseino ligoninėje kaltino „nuolatinę korupciją ir prastą valdymą nepakankamai vertinant irakiečių gyvybes“.

Vietos valdžia įvedė nepaprastąją padėtį Di Karo muchafazoje, taip pat iškvietė atostogaujančius gydytojus padėti gydyti sužeistuosius.

Irako premjeras Mustafa al Kadhemi (Mustafa Kazemis) sušaukė pasitarimą su ministrais ir saugumo tarnybų vadovais, kad būtų nustatytos gaisro priežastys, antradienį per „Twitter“ pranešė jo biuras.

Di Karo sveikatos apsaugos departamento vadovas ir gaisro nuniokotos ligoninės direktorius buvo sulaikyti policijos ir apklausti, nurodė premjero kanceliarija.

M. al Kadhemi tai pat pasiuntė skubios medicinos pagalbos į šį pietinį regioną.

„Katastrofa Al Husseino ligoninėje – aiškus įrodymas, kad irakiečių gyvybių nesugebama apsaugoti, ir tai jau laikas užbaigti“, – per tviterį parašė Irako parlamento pirmininkas Mohamedas al Halbousi (Mohamedas Habusis).

Irako vidaus reikalų ministerija per „Facebook“ parašė, kad liepsnos nuniokojo laikinus priestatus prie pagrindinio ligoninės pastato, bet gaisro priežasties neįvardijo.

Balandžio mėnesį per gaisrą vienoje Bagdado ligoninėje, kurioje irgi buvo gydomi COVID-19 pacientai, žuvo 82 žmonės ir dar 110 buvo sužeisti. Tąsyk gaisras kilo sprogus netinkamai laikytiems deguonies balionams.

Tas incidentas sukėlė didelį pasipiktinimą. Tuometis sveikatos apsaugos ministras Hassanas al Tamimi (Hasanas Tamimis) buvo nušalintas nuo pareigų ir galiausiai atsistatydino.

Irake iki šiol patvirtinta daugiau kaip 1,4 mln. koronavirusinės infekcijos atvejų, per 17 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Nuo naftos priklausoma šalies ekonomika dar nėra atsigavusi po karo ir tarptautinių sankcijų dešimtmečių. Didelė Irako sveikatos apsaugos infrastruktūros dalis yra nusidėvėjusi, o investicijas į viešąsias paslaugas žlugdo išsikerojusi korupcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ko gero samoningas padegimas ?;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių