Quantcast

Irake apšaudyta JAV bazė, yra aukų

Irako šiaurėje iš raketų apšaudžius JAV dalinių naudojamą karinių oro pajėgų bazę žuvo civilis. Dar šeši žmonės, tarp jų – amerikiečių karys, per ataką Erbilyje buvo sužeisti, pranešė JAV vadovaujama koalicija. Žuvusio civilio tautybė kol kas nežinoma. Atsakomybę už ataką prisiėmė iki šiol mažai žinoma grupuotė.

Irako ir Vakarų saugumo šaltinių duomenimis, iš viso į Erbilio miesto oro uostą buvo paleistos mažiausiai trys raketos. Viena raketa pataikė į karinę oro uosto zoną, kurioje buvo koalicijos kovai su „Islamo valstybe“ (IS) kareiviai. Kitos dvi raketos, anot duomenų, nukrito gyvenamojoje teritorijoje netoli oro uosto.

Atsakomybę už ataką prisiėmė praktiškai nežinoma grupuotė „Aulijaa al-Dam“ („Kraujo sargai“). Pernai susikūrė keliolika panašių grupuočių. Tačiau JAV ir Irako saugumo pareigūnai spėja, kad jos susijusios su tokiomis žinomomis proiranietiškomis grupuotėmis, kaip „Kataib Hezbollah“ ir „Asaib Ahl al-Hak“. Abi šios grupuotės kategoriškai atmeta JAV vadovaujamą koaliciją, kuri nuo 2014 metų remia Iraką kovoje su IS džihadistais.

Irako prezidentas Barhamas Salehas pasmerkė išpuolį, pavadindamas jį „nusikalstamu teroro aktu“, kuris reiškia „pavojingą eskalaciją“ saugumui regione.

Tai buvo pirmas kartas per beveik du mėnesius, kai Irake apšaudyti JAV kariai ar diplomatiniai objektai. Prieš tai nuo 2019 spalio Irake surengta dešimtys raketų ir bombų atakų prieš užsienio ambasadas ir užsienio pajėgas.

JAV ne kartą dėl išpuolių kaltino proiranietiškus kovotojus, pavyzdžiui, šiitų „Hezbollah brigadas“. 2020 metų sausio pradžioje per JAV bepiločio ataką Irake žuvo aukštas Irano generolas Kasemas Soleimanis. Praėjus kelioms dienoms į Erbilio oro uostą smigo Irano raketos. K. Soleimanio žūtis vos nesukėlė karo tarp abiejų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O KĄ TENAI DARO JAV OKUPANTAI?

O KĄ TENAI DARO JAV OKUPANTAI? portretas
Kas juos kvietė į Iraką, Afganistaną, Libiją, Čilę, Ukrainą?...Ir dar ne viena dešimtis šalių - tame tarpe ir Japonija, iš kurios JAV banditai dar neišėjo po antro pasaulinio karo?

))))))

)))))) portretas
JAV per daug kisasi ne i savo reikalus o ir karines bazes turi naikinti kituose šalyse.Reigeno laikais buvo sakoma ,Amerika valdys pasaulį ,manau ne.Žodziu JAV turi imtis priemonių ir nešdintis ne iš savo teritorijos ,jeigu ji yra neprašyta tenai.Amerikoje yra dalykų kuriuos turi susitvarkyti viduje o ne kištis ir mokyti kitas salis ir kitus.

ir

ir portretas
sia polititampa kelia vietyniai debilteroristai samdomi u spec t/globalistu/ tai ir turku ar zydu gal rusu bei hoholu?...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių