Quantcast

Indonezijos Ačeho provincijoje du vyrai viešai nuplakti už homoseksualius santykius

Konservatyvioje Indonezijos Ačeho provincijoje du vyrai ketvirtadienį buvo viešai nuplakti, kaimynams pranešus religinei policijai, kad jiedu turėjo lytinių santykių.

Stebint dešimtims žmonių abu vyrai Banda Ačeho parke gavo po 77 smūgius. Nuo 2015 metų, kai Ačehas ėmė taikyti šariato įstatymus, žmonės šioje provincijoje už homoseksualumą nuplakami trečią kartą.

Ačehas yra vienintelė Indonezijos provincija, kurioje galioja šariatas. Jo priėmimas buvo vyriausybės nuolaida siekiant užbaigti ilgai trukusį separatistų sukilimą.

27 ir 29 metų vyrai krūpčiojo nuo smūgių į nugarą. Juos pasikeisdami kas 40 smūgių plakė penki pareigūnai su gobtuvais.

Minimi vyrai buvo areštuoti lapkričio mėnesį, kai gyventojams kilo įtarimų ir jie įsiveržė į jų nuomotą kambarį. Ten jie užklupo vyrus besimylinčius, sakė Ačeho šariato policijos viršininko pareigas einantis Heru Triwijanarko (Herus Trividžanarkas).

Šariato teismas praėjusį mėnesį skyrė abiem vyrams po 80 smūgių, bet dėl kalėjime praleisto laiko smūgių skaičius buvo sumažintas iki 77.

Keturi kiti žmonės gavo po 17 smūgių už nesantuokinius ryšius ir po 40 smūgių už alkoholio vartojimą.

Pagal šariato teisę už moralinius nusižengimus, įskaitant gėjų seksą, galima skirti iki 100 smūgių. Nuplakimas taip pat skiriamas už svetimavimą, lošimą, gėrimą, taip pat moterims, nešiojusioms prigludusius drabužius, ir vyrams, praleidusiems penktadienio maldas.

Išskyrus Ačehą, homoseksualumas Indonezijoje nėra nelegalus, bet mažai pastebima šalies LGBT bendruomenė pastaraisiais metais buvo nuolat puldinėjama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERAS PAVIZDYS EUROPOS IŠKRYPĖLIAMS

GERAS PAVIZDYS EUROPOS IŠKRYPĖLIAMS portretas
"Demokratinė" Europa tuoj pradės klykti...Tik tokios bausmės ir turėtų būti iškrypėliams. Arba - tegul gydosi.

Jonas

Jonas portretas
Teisingai pasielgta!

Anonimas

Anonimas portretas
Homikus geriausia gydo - pasodinimas ant uzsmailinto kuolo. Pasedejes pora dienu 150% garantija kad daugiau NIEKADA nesi.pi.s per subine su vyrais
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių