Quantcast

Indonezijoje per autobuso avariją žuvo mažiausiai 25 žmonės

Indonezijoje autobusui nulėkus į tarpeklį žuvo mažiausiai 25 žmonės, o dar 14 buvo sužeisti, antradienį pranešė gelbėtojai.

Keleivinis autobusas nugarmėjo į 150 metrų gylio tarpeklį ir atsidūrė upėje. Nelaimė įvyko pirmadienį prieš vidurnaktį vietos (18 val. Lietuvos) laiku Pietų Sumatros provincijoje.

Iš pradžių policija pranešė apie 24 aukas, bet kiek vėliau vietos paieškų ir gelbėjimo komandos vadovas Berty Kowasas (Bertis Kovasas) nurodė, kad buvo rasti dar vieno asmens palaikai, tad bendras žuvusiųjų skaičius išaugo iki 25.

„Šiuo metu tebevyksta evakuacija ir keli narai ieško [aukų] autobuse“, – B. Kowasas sakė televizijai „Metro TV“.

Gelbėtojų paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip iš vandens traukiami kūnai dedami ant neštuvų.

Policija ir gelbėtojai upėje ir ant aplinkinių šlaitų ieško aukų; būgštaujama, kad keli keleiviai gali būti dingę.

„Jis rėžėsi į betoninį kelio atitvarą prieš nuvirsdamas į tarpeklį. Keli žmonės tebėra įstrigę autobuse“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos atstovas Dolly Gumara (Dolis Gumara). Jis pridūrė, kad avarijoje nedalyvavo jokia kita transporto priemonė.

Paieškos ir gelbėjimo komandos ieško aukų, sakė D. Gumara. Jis pridūrė, kad nukentėjusieji buvo nugabenti į ligoninę.

Nelaimė įvyko atokioje kalnuotoje vietovėje netoli Pagaralamo miesto, o tai apsunkino paieškas.

Remiantis kelionės dokumentais, regioninis autobusas, vežantis 27 keleivius, išvyko iš Benkulu provincijos į Pagaralamą, bet kai kurie nelaimę išgyvenę asmenys pasakojo policijai, kad iš tiesų autobuse buvo apie 50 žmonių.

„Keletas keleivių veikiausiai įlipo pakeliui, tad gali būti, kad upėje tebėra daugiau dingusių žmonių“, – nurodė D. Gumara. Jis sakė, kad nelaimės priežastis tiriama.

Šioje Pietryčių Azijos salų valstybėje daugelis transporto priemonių yra pasenusios ir prastai prižiūrimos, o kelių eismo taisyklės dažnai pažeidinėjamos, todėl avaringumas yra didelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių