Quantcast

Indoneziją supurtė galingas žemės drebėjimas, skelbiamas cunamio pavojus

Prie tankiai apgyvendintos Indonezijos Javos salos krantų penktadienį įvyko galingas žemės drebėjimas. Indonezijos nelaimių agentūra įspėjo dėl cunamio pavojaus. Pastatai lingavo net sostinėje Džakartoje.

Tuo metu JAV Geologijos tarnyba nurodė, kad toli nuo kranto įvyko 6,9 balo stiprumo žemės drebėjimas, už maždaug 150 km nuo Labuano, prie pietvakarinės Javos salos pakrantės. Tarnybos duomenimis, žemės drebėjimas įvyko 42 km gylyje.

Indonezijos nelaimių agentūra iš pradžių žemės drebėjimą įvertino 7,4 balo stiprumu ir teigė, kad jis įvyko 10 km gylyje.

Gyventojai Indonezijos sostinėje Džakartoje išbėgo į gatves, kai dėl žemės drebėjimo galingumo pradėjo siūbuoti pastatai.

Indonezija yra vadinamajame Ramiojo vandenyno ugnies žiede, kur įvyksta 90 proc. visų pasaulio žemės drebėjimų, dėl to šalyje itin dažnai įvyksta galingi drebėjimai.

Pernai Sulavesio salą sudrebinęs 7,5 balo stiprumo žemės drebėjimas ir po jo sekęs cunamis pražudė daugiau kaip 2 200 žmonių. Dar tūkstantis žmonių buvo paskelbti dingusiais.

2004 metų gruodžio 26 d. pražūtingas 9,1 balo stiprumo žemės drebėjimas įvyko prie Sumatros salos krantų ir sukėlė didžiulį cunamį. Indijos vandenyno regione žuvo 220 000 žmonių, iš kurių 170 000 Indonezijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių