Quantcast

Siaubingas traukinių susidūrimas Indijoje: žuvo mažiausiai 288 žmonės, šimtai sužeistų

  • Teksto dydis:

Per siaubingą Indijoje įvykusį trijų traukinių susidūrimą žuvo mažiausiai 288 žmonės ir daugiau kaip 850 buvo sužeisti, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Tai daugiausiai gyvybių nusinešusi traukino katastrofa šioje šalyje per daugiau kaip 20 metų.

Iš vėlai penktadienį įvykusios avarijos vietos netoli Balešvaro rytinėje Odišos valstijoje darytose nuotraukose matyti sudaužyti ir visiškai apvirtę traukinio vagonai su daugybe kraujo žymių. Gelbėtojai ieškojo išsigelbėjusiųjų, įstrigusių sumaitotose nuolaužose, o šalia bėgių gulėjo daugybė lavonų.

Šeštadienį auštant gelbėtojams pavyko išvysti visą nelaimės mastą.

Odišos priešgaisrinės tarnybos generalinio direktoriaus Sudhanshu Sarangi (Sudhanšu Sarangio) teigimu, žuvo 288 žmonės.

„Gelbėjimo darbai tebevyksta“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP iš avarijos vietos ir pridūrė, kad yra daug sunkių sužeidimų.

Indijoje traukinių avarijos nėra retos. Anksčiau buvo įvykę keletas tokių incidentų, tačiau pastaraisiais metais geležinkelių sauga dėl didžiulių naujų investicijų ir patobulintų technologijų labai pagerėjo.

Didžiausia katastrofa įvyko 1981 metais, kai traukinys, važiuodamas per tiltą Bihare, nuvažiavo nuo bėgių ir įkrito į žemiau esančią upę. Tuomet žuvo nuo 800 iki 1 000 žmonių.

Tačiau manoma, kad penktadienio avarija yra didžiausia nuo paskutinio praėjusio amžiaus dešimtmečio.

Odišos valstijos vyriausiasis sekretorius Pradeepas Jena (Pradipas Džena) patvirtino, kad po avarijos, įvykusios maždaug už 200 km nuo valstijos sostinės Bhubanešvaro, į ligonines išsiųsta apie 850 sužeistų žmonių.

Šią sielvarto valandą mintimis esu su žuvusiųjų šeimomis.

„Dabar svarbiausias mūsų prioritetas yra (keleivių) gelbėjimas ir sveikatos priežiūros paslaugų teikimas sužeistiesiems“, – sakė jis.

Indijos geležinkelių vykdomasis direktorius Amitabhas Sharma (Amitabhas Šarma) AFP teigė, kad incidento metu pirmiausia susidūrė du keleiviniai traukiniai, o trečiasis, krovininis traukinys, kuris stovėjo toje vietoje, taip pat pateko į avariją.

Vienas iš išgyvenusiųjų vietos televizijos naujienų žurnalistams pasakojo šio tragiško įvykio metu miegojęs, o atsibudus pamatęs, kad yra įstrigęs po maždaug tuzinu kitų keleivių. Visgi pašnekovas teigė sugebėjęs iš vagono ištrūkti ir viso labo patyręs kaklo bei rankos sužalojimų.

P. Jena penktadienį sakė, kad į įvykio vietą buvo išsiųsta apie 60 greitosios pagalbos automobilių ir gelbėtojų komandų, kurie padėjo nuvežti sužeistuosius į medicinos įstaigas visame regione.

Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) pareiškė, kad labai išgyvena dėl traukinių avarijos.

„Šią sielvarto valandą mintimis esu su žuvusiųjų šeimomis. Tegul sužeistieji greitai pasveiksta. Kalbėjausi su geležinkelių ministre @AshwiniVaishnaw ir apžvelgiau padėtį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė N. Modi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš \\\\\.../////

Iš  \\\\\...///// portretas
virš puantro milijardo nepajus gyventojų sumažėjimo.__Užuojauta.___"Didžiulė" Lietuva milijoną prarado ir tai nieko,dar rado būdą,kaip atstatyt populiaciją,slavais.___Slyva Ukrainį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių