Quantcast

Indijoje sugriuvus pastatui žuvo mažiausiai 2 žmonės, dešimčių ieškoma

Indijos finansų ir pramogų sostinės Mumbajaus tankiai gyvenamame rajone antradienį sugriuvus keturaukščiam gyvenamajam pastatui žuvo mažiausiai du žmonės, o po griuvėsiais galbūt įstrigo daugiau kaip 40 gyventojų, pranešė pareigūnai.

„Du žmonės buvo paskelbi žuvusiais, ir per 40 yra įstrigę po nuolaužomis“, – sakė naujienų agentūrai AFP atsako į stichines nelaimes koordinavimo agentūros atstovas Tanaji Kamble (Tanadžis Kamblė).

Pasak jo, dar penki žmonės, įskaitant du vaikus, buvo ištraukti gyvi ir išvežti į ligoninę.

Tuo metu priešgaisrinės tarnybos pareigūnas Ashokas Talpade (Ašokas Talpadė) sakė, kad sugriuvęs pastatas buvo vienoje siauroje ir tankiai gyvenamoje gatvėje, todėl tą vietovę sunku pasiekti žemkasėms.

Vietos televizija parodė, kaip gyventojai suformavo žmonių grandinę ir rankomis šalino griuvėsius.

„Pastatas sugriuvo su stipriu garsu, ir mes pagalvojome, kad tai buvo žemės drebėjimas“, – vietos televizijai „New Delhi Television“ sakė vietos gyventojai. Anot jų, namas buvo pastatytas prieš 70–80 metų.

Indijoje per musonų sezoną, trunkantį nuo birželio iki rugsėjo, kasmet sugriūva nemažai pastatų, nes dėl ilgai besitęsiančių lietų silpnėja prastai suprojektuotų statinių pamatai. Tokios liūtys skalavo Mumbajų anksčiau šį mėnesį.

Sekmadienį Indijos šiaurinio Solano miesto kalvotame rajone po smarkių liūčių sugriuvus trijų aukštų pastatui žuvo 14 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių