Quantcast

Indijoje sugriuvus pastatui žuvo mažiausiai septyni žmonės, dešimčių ieškoma

  • Teksto dydis:

Indijos finansų sostinėje Mumbajuje ketvirtadienį sugriuvus keturių aukštų namui žuvo mažiausiai septyni žmonės, o dar dešimčių ieškoma griuvėsiuose, pranešė pareigūnai.

Tankiai apgyventame pietiniame Bhendi Bazaro rajone keturių aukštų gyvenamasis pastatas sugriuvo apie 8 val. 40 min. vietos (6 val. 10 min. Lietuvos) laiku po smarkių liūčių, sukėlusių apie 10 žmonių gyvybių nusinešusius potvynius.

Įvykio vietoje dirba gelbėtojai ir sunkioji technika.

Pareigūnas Nacionalinių atsako į nelaimes pajėgų (NDRF) dispečerinėje sakė, kad iš griuvėsių buvo ištraukti septyni lavonai. Pasak jo, manoma, kad po griuvėsiais dar yra maždaug 30 žmonių.

Daugiau kaip tuzinas sužeistųjų greitosios pagalbos automobiliais buvo nuvežti į netoliese esančią Jamsetjee Jejeebhoy (Džamsetdžio Džedžibhojaus ) grupės ligoninę. Vietos gyventojai padėjo NDRF 43 narių komandai valyti griuvėsius ir ieškoti likusių gyvų žmonių.

„Septyni žmonės žuvo, o 15 čia buvo atvežti sužeisti; tarp jų yra penki kritinės būklės sužeistieji“, – naujienų agentūrai AFP sakė ligoninės ir medicinos koledžo dekanas T.P.Lahane (T.P.Lahanė).

Pirmajame pastato aukšte buvo vaikų lopšelis, bet pastatas sugriuvo vaikams dar nesusirinkus.

Pareigūnai pataria gretimame pastate gyvenantiems žmonėms evakuotis, nes jo sienose po ketvirtadienio incidento atsirado įtrūkimų.

Indijoje pastatų griūtys yra gana dažnos, ypač liūčių sezono metu nuo birželio pabaigos iki rugsėjo.

Antradienį prasidėjusios smarkios liūtys sukėlė potvynius Mumbajuje ir kaimyniniame Tanės regione.

Namas sugriuvo pareigūnams paskelbus, kad potvynių aukų skaičius tikriausiai viršys 10, nors orai pagerėjo ir vanduo slūgsta.

„Nerimaujame, kad gali būti daugiau dingusių žmonių ir skaičius gali didėti“, – AFP sakė nelaimių valdymo centro Tanėje atstovas Santoshas Kadamas (Santošas Kadamas).

Gyvenimas baimėje

Bhendi Bazaras, netvarkingas kolonijinių laikų turgus, yra vienas seniausių Mumbajaus rajonų. Šiuo metu jame vykdomas 600 mln. dolerių (503,5 mln. eurų) vertės vystymo projektas, pagal kurį šimtus aptriušusių, dešimtmečių senumo žemų pastatų pakeis maždaug tuzinas naujų daugiaaukščių.

Sunerimę gyventojai pasakojo girdėję didelį trenksmą ir nubėgę prie sugriuvusio pastato padėti.

„Buvo didžiulis triukšmas ir mes visi pradėjome bėgti“, – sakė už dviejų gatvių gyvenantis Naseemas Mogradia (Nasimas Mogradija).

Pastaraisiais metais Mumbajuje sugriuvo keletas pastatų, šios nelaimės nusinešė žmonių gyvybių. Dėl didelės būsto paklausos ir menkos saugos reikalavimų priežiūros kai kurie statytojai būna linkę sutaupyti ir naudoja nekokybiškas medžiagas arba be leidimo didina pastatų aukštingumą. Be to, senuose namuose, kurių būklė nebūna tinkamai tikrinama, tebegyvena žmonės.

Aktyvistai sako, kad aprūpinimo būstu draugijos, privatūs savininkai ir statytojai dažnai bando sutaupyti ir kad tam tikrą vaidmenį vaidina korupcija, nes pareigūnai kartais žinodami išduoda leidimus nepatikimiems pastatams.

„Dauguma pastatų Bhendi Bazare yra seni ir aplūžę. Gyvename nuolat bijodami, kad jie per musonus sugrius“, – AFP sakė 63 metų Mohammedas Shaikhas (Mohamedas Šaikhas).

Liepos 17 dieną šiauriniame Gatkoparo priemiestyje sugriuvus keturių aukštų pastatui žuvo 17 žmonių, tarp kurių buvo ir vos trijų mėnesių kūdikis.

2013 metais Mumbajuje sugriuvus neteisėtai pastatytam gyvenamajam pastatui, žuvo 60 žmonių. Tai buvo daugiausiai gyvybių per ištisus dešimtmečius nusinešusi namo griūtis šalyje.


Šiame straipsnyje: IndijaMumbajus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių