Quantcast

Indijoje pradedamas tyrimas dėl dramblio nužudymo sprogmenimis

Pasipiktinus kriketo ir Bolivudo žvaigždėms, Indija įsipareigojo ištirti vaikingos dramblio patelės nužudymą, sušėrus jai į vaisius įdėtų sprogmenų.

Ši dramblė nugaišo kankindamasi po praeitą savaitę pietinėje Keralos valstijoje įvykusio incidento. Patelė tapo naujausia auka Pietų Azijoje aštrėjant konfliktui tarp žmonių ir gyvūnų, kai dėl miestų plėtros sunaikinama vis daugiau miškų.

Filmuotoje medžiagoje matomas gyvūnas sunkiai sužalotais nasrais ir į vandenį nuleistu straubliu, ištisas valandas stovėję vienoje upėje ir lėtai silpęs. Vaizdo įrašui išplitus internete, daugelis komentatorių sakė esą pašiurpę, o kai kurie ragino kaltininkams įvykdyti mirties bausmę.

Indijos kriketo rinktinės kapitonas Viratas Kohli (Viratas Kolis) socialiniuose tinkluose paskelbė esąs „pasibaisėjęs“, o Bolivudo superžvaigždė Akshay Kumaras (Akšajus Kumaras) tviteryje rašė, kad incidentas buvo „širdį veriantis, nežmoniškas ir nepriimtinas“.

„Galbūt gyvūnai yra mažiau laukiniai, o žmonės – mažiau žmoniški“, – sakė A. Kumaras ir paragino imtis „griežtų veiksmų“ prieš kaltininkus.

Incidentą pakomentavo ir vieno didžiausių Indijos pramonės konglomeratų „Tata“ valdybos pirmininkas emeritas Ratanas Tata. Pasak jo, toks dramblio nužudymas „nesiskiria nuo kitų žmonių tyčinių žmogžudysčių... Teisingumas turi paimti viršų.“

Indijos aplinkos ir miškų ministras Prakashas Javadekaras (Prakašas Džavadekaras) pažadėjo imtis veiksmų.

„Centrinė vyriausybė labai rimtai atkreipė dėmesį į dramblio nužudymą Malapurame, #Keraloje“, – sakoma P. Javadekaro „Twitter“ žinutėje.

„Imsimės nuodugnaus tyrimo, kad būtų galima tinkamai ištirti [šį incidentą] ir sučiupti kaltininkus. Indų kultūrai nebūdinga šerti petardomis ir žudyti“, – pridūrė ministras.

Vis dėlto gyvūno nužudymas, dar tiriamas policijos, tikriausiai nebuvo susijęs su beširdiškumu ir žiaurumu.

Vargingi Indijos, Šri Lankos ir kitų šio regiono šalių kaimų gyventojai, norėdami apsaugoti savo laukus ir namus nuo laukinių gyvūnų, dažnai naudoja petardų ar sprogmenų prikimštus ananasus, kurie veikia minos, suveikiančios spaudžiant.

Apie panašų įvykį praėjusį mėnesį buvo pranešta netoliese esančiame Keralos rajone, kur buvo rasta dramblė smarkiai sužalotais nasrais.

Remiantis Indijos vyriausybės užfiksuotais duomenimis, 2014–2019 metais nuo dramblių išpuolių šalyje žuvo maždaug 2 361 žmogus.

Per tą patį laikotarpį žuvo apie 510 dramblių, iš jų 333 – nutrenkti elektros, dar apie 100 – sumedžioti brakonierių arba nunuodyti, rodo statistika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
nu indai kietuoliai , musu dar nesusiprotėjo [taip kates ir šunis daryti]
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių