Quantcast

Indijoje per pastarąją parą užregistruotas didžiausias mirčių nuo COVID-19 skaičius – 3 689

Indijoje per pastarąsias 24 val. užfiksuoti 392 488 nauji COVID-19 atvejai, nuo ligos per parą mirė 3 689 žmonės, praneša Indijos sveikatos apsaugos ministerija.

Tai yra didžiausias per vieną parą fiksuojamų mirčių nuo COVID-19 skaičius Indijoje nuo pat pandemijos pradžios. Ankstesnis antirekordas buvo pasiektas vos prieš kelias dienas, balandžio 29 d., ir siekė 3 645 mirtis.

Iš viso Indijoje užsikrėtimų koronavirusu skaičius pasiekė 19,5 mln., o bendras mirčių skaičius sudaro 215 542.

Su antrąja pandemijos banga kovojanti Indija yra pirmoji šalis pasaulyje, per parą užfiksavusi daugiau nei 400 tūkst. naujų ligos atvejų. Pastarąsias dešimt dienų čia kasdien užregistruojama mažiausiai 300 tūkst. naujų susirgimų.

Šalies ligoninėse ir krematoriumuose susidarius itin sudėtingai situacijai, ministras pirmininkas Narendra Modis penktadienio vakarą sukvietė ministrus pasitarti, kaip gelbėti sveikatos apsaugos sektorių. Šiuo metu ligoninėse trūksta ne tik lovų susirgusiesiems, bet ir medicininio deguonies bei antivirusinių vaistų.

Indijoje, vienoje didžiausių vakcinų gamintojų visame pasaulyje, vakcinavimo programa yra įstrigusi vietoje. Šeštadienį federalinė vyriausybė išplėtė vakcinaciją, įtraukdama visus vyresnius nei 18 metų amžiaus gyventojus, tačiau daugybėje valstijų skiepijimą tenka stabdyti, nes trūksta vakcinų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių