Quantcast

Indijoje nustatyta jau daugiau kaip 500 tūkst. COVID-19 atvejų

Indijoje patvirtintų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius šeštadienį viršijo pusę milijono, taip pat buvo užfiksuotas per parą užregistruotų infekcijos COVID-19 atvejų rekordas – 18,5 tūkst., rodo vyriausybės paskelbti duomenys.

Tarnybos nurodė, kad šalyje užsikrėtę koronavirusu mirė iš viso 15 685 žmonės, iš jų 385 – per pastarąją parą.

Indijoje pandemija piko tikriausiai nepasieks dar kelias savaites. Pasak ekspertų, užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje iki liepos pabaigos gali viršyti milijoną.

Kai kurių valstijų vyriausybės svarsto galimybes įvesti naujų karantino suvaržymų. Kovo 25 dieną visos šalies mastu įvestas karantinas pradedamas švelninti dėl ekonomikai jo daromos žalos.

Koronavirusas ypač skaudžiai smogė tankiai apgyventiems Indijos miestams. Dabar daugiausiai rūpesčių kelia padėtis Naujajame Delyje, kur nustatyta beveik 80 tūkst. COVID-19 atvejų, daugiau negu Mumbajuje.

Sostinės valdžia prognozuoja, kad iki liepos pabaigos užsikrėtusiųjų mieste skaičius išaugs iki 500 000. Delyje pacientams gydyti pritaikomi traukinių vagonai, viešbučiai ir pokylių salės, siekiant sumažinti krūvį su epidemija sunkiai susidorojančioms ligoninėms.

Vyriausybė buvo kritikuojama dėl per menko testavimo, anot ekspertų, neleidžiančio objektyviai įvertinti epidemijos šalyje masto. Oficiali statistika rodo, kad šalyje koronavirusu užsikrėtė jau 509 tūkst. žmonių, bet tikrasis skaičius gali būti daug didesnis.

Dabar Indija pagal nustatytų COVID-19 atvejų bendrą skaičių yra ketvirta pasaulyje po JAV, Brazilijos ir Rusijos, bet mirusių žmonių skaičius joje daug mažesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių